Toplu Konut İdaresi tarafından hayata geçirilen “İlk Evim Arsa” projesi kapsamında 8 Mart 2023 yılında noter huzurunda çekilen kuralar kapsamında Bin 500 Müstakil Arsanın Kuraları Çekildi.

Hak sahiplerinin belirlenmesinin ardından ise, 12 Şubat 2024 tarihinde noter huzurunda çekilen kura ile birlikte 1500 parselden oluşan 1500 hak sahibinin yer aldığı arsalarının yeri belirlendi.

Süreçle ilgili daha sonra herhangi bir gelişme yaşanmazken, TOKİ’den açıklama geldi.

TOKİ tarafından yapılan açıklamada, “İlk Evim Arsa Projesi kapsamında 694 ilçede talep toplanmış olup Ankara, Çankırı, Kütahya, Van illerinde yaklaşık 5.000 hak sahibi ile banka sözleşme süreci tamamlanmıştır. Adana, Aksaray, Ankara, Balıkesir, Bursa, Çankırı, Edirne, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Kırklareli, Karaman, Kastamonu, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Niğde, Osmaniye, Trabzon ve Van illerinde yaklaşık 20 bin hak sahibi için “Plan Onay ve Parselasyon” işlemleri devam etmekte olup en kısa süre içerisinde “Arsa Belirleme Kuraları” çekilerek banka  aracılığı ile sözleşme imzalama sürecine geçilecektir” denildi.

Elazığ’da Kahvehaneye Kurşun Yağdırdılar Elazığ’da Kahvehaneye Kurşun Yağdırdılar

 

Editör: Yakup Uğur