GÜNDEM

İbrahim Taşel Ortaokulu Törenle Açıldı

2020 Elâzığ depreminden sonra hasar alan Elâzığ Ortaokulu yerine yapımını, Elâzığ ile birlikte Türkiye genelinde eğitimde başarılı çalışmalara imza atan Final Eğitim Kurumları başkanı İbrahim Taşel’in üstlendiği “İbrahim Taşel Ortaokulu” Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla açıldı.

24 Ocak 2020 depreminde hasar alan ve yıkılan Elazığ Ortaokulu’nun yerine yapımını final Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Taşel’in üstlendiği “İbrahim Taşel Ortaokulu” düzenlenen açılış töreni ile eğitim ve öğretime başladı.

Yapımına 2021 yılında başlanan ve 24 Derslikli okulun açılışına; Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu,Ak Parti Elazığ Milletvekilleri Prof.Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, Ak Parti MKYK Üyesi Ömer Serdar, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları,Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fahrettin Göktaş, birim Müdürleri,siyasi parti il başkanları, iş insanları katıldı.

Açılış Programı, öğrencilerin halk oyunları gösterisi ile başladı.

Final Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı ve Elazığlı İş İnsanı İbrahim Taşel, kendisinin de Elazığ Ortaokul Mezunu olduğunu anımsatarak, özel ve devlet okulunu kaynaştırarak kaliteli eğitim öğretim vereceklerini söyledi. Taşel, “Allah kısmet etti böyle bir okulun yapımı bize kısmet oldu. Ortağım ve final ailesinin değerli mensuplarına çok teşekkür ediyorum. Onlarda buna destek oldular. Başından sonuna inşaatı yürüten Sami Havabulut kardeşimize dedim ki öyle bir okul yapman lazım ki 100 sene dayanması lazım. Ve bu okul yıkılınca öğrencilerini Cemal Gürsel İlkokuluna yerleştirmişlerdi. Beraber okudular bu süre içerisinde daha sonra 620 öğrencisiyle doğrudan gelip başlamış oldu. Şuan okul hazır durumda. Okulun müdürü de öğrencim aynı zamanda. Buraya sadece bina olarak değil burada bizim biliyorsunuz 2 anaokulu 2 tanede kampüs okulumuz var. Bu okulların imkanlarını da buraya sarf edeceğiz ve özelle resmi okulu kaynaştıran bir çalışma içerisinde olacağız. İnşallah kaliteli eğitim öğretim yapılacak” dedi.

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu’da, İbrahim Taşel’e tebrik ederek, okulun eğitim camiasına hayırlı olmasını diledi. Hatipoğlu, “Öncellikle İbrahim Taşel beyi tebrik ediyorum muazzam bir işe imza atmış. Hayır yapabilmek herkese nasip olan bir şey değil bu anlamda kutluyorum. Sayın bakanımız ile bugün anlamlı güzel faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. İlimize teşrifleri açılışımıza katıldıkları için tekrar huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Okulumuzun eğitim camiasına Elâzığ’a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Açılışa katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İş İnsanı İbrahim Taşel ile dost olduklarını ve eğitimle ilgili birçok çalışma yaptıklarını söylerken, “Ben 1.5 yıla yaklaştı bakanlık görevini yürütmeye çaba sarf ediyorum. Katıldığım tek açılış töreni hayırseverlerin yaptığı okullar. Onun dışında bakanlık olarak yaptığımız okulların açılışlarını yapmıyoruz. Ama hayırseverlerin katkılarına gidip teşekkür etmek ve gücü yerinde ise ikinci okulu almak için gidiyoruz. Kendilerine teşekkür ediyorum. İnsani olarak bir Müslüman olarak vazifemiz bu. Bende buraya İbrahim Taşel beye teşekkür etmeye geldim. Bugün benim için iki mutluluk birincisi okul açılışına katılmak ikincisi İbrahim bey gibi bir dostumuzun bir etkinliğine katılmak” şeklinde konuştu.

Bakan Tekin, dershanelerin dönüşüm süreci çalışmalarında milli hassasiyetleri olan İbrahim Taşel’in destek verdiğini anımsattı. Tekin, “2013 yılında gezi olayları ve 17 25 aralık süreçlerini yaşadık. Bu esnada dershanelerin dönüşüm sürecini içeren bir kanun taslağını düzenliyor idik. İbrahim bey o dönem bize içtenlikle destek veren özel okul gruplarından birisiydi. Ülkenin bakasıyla ilgili bir konu olduğunda hiçbir tehditten şantajdan uzak bir şekilde bir dostumuzun etkinliğine katıldığım içinde ayrıca mutluyum. Tekrar size teşekkür ediyorum İbrahim bey sağ olun” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okulların fiziki altyapı anlamında güçlü ve donanımlı olduğunu söylerken, “Bizim şuanda inşaat standartlarımız okullarımızın fiziki alt yapı anlamında bulundukları durum en iyi özel okul kadar, özenerek yapılmış bir inşaat kadar güçlü güzel ve donanımlı. Bu açıdan sayın cumhurbaşkanımıza çok büyük bir teşekkür borçluyuz hepimiz. Bundan yaklaşık 20 yıl önce AK Parti iktidarından önceki okullarla ilgili keşke vaktimiz olsa da size 2002 öncesi okulların fiziki kapasitesi, teknik altyapı ile ilgili bazı verileri sizinle paylaşabilsem. Çok değil 2002 yılında cumhuriyetin 100. Yılına mektup yazan öğretmenlerimizin mektuplarındaki birkaç cümleyi size söyleyeyim. Öğretmenimiz diyor ki; Acaba bizde bir gün 40 kişilik 50 kişilik sınıflarda ders verebilecek miyiz? 70-80 kişilik sınıflardan bahsediliyor. Şuan Türkiye’de derslik sayısı ortalamamız 20-22 bandında” ifadelerini kullandı.

Bakan Yusuf Tekin, Oluşturulan Türkiye Yüzyılı Maarif Müfredatı ile ilgili bilgi verdi. Tekin, “”“Bu müfredat bize özgü. Bunu söylediğimizde bazı muhalifler Türkiye’ye özgü müfredat mı olur diyor. Ama aynısı Finlandiya müfredatını bana örnek gösteriyor. Güney Kore’yi örnek gösteriyor. Güney Kore’nin kendi müfredatı olmasını kabul ediyoruz. Türkiye’nin kendine özgü müfredatı olur mu diye de eleştiriyoruz. Bu çok tutarlı bir eleştiri değil. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bahsi her devletten çok daha köklü ve çok daha geçmişi sağlam geleneği olan bir devlet geleneğine sahiptir” dedi.

Açılış, plaket töreni  ve hediye takdimi ile devam etti.

Daha sonra,Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve beraberindekiler tarafından,  24 Derslikli İbrahim Taşel ortaokulu açıldı.