GÜNDEM

Hükümlülerin Kamu Kuruluşlarına Kazandırılması Amacıyla Protokol İmzalandı

Elazığ Vali Vekili Armağan Yazıcı'nın katılımıyla, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile Elazığ Belediye Başkanlığı arasında; hükümlülerin, kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştırılarak topluma kazandırılması amacıyla iş birliği protokolü imzalandı. Memleketinde olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden hemşerimiz Genel Müdür Enis Yavuz Yıldırım, “Türkiye’deki Büyük Çalışmayı İlk Adım Olarak Elazığ’dan Başlatmış Oluyoruz” dedi.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile Elazığ Belediye Başkanlığı arasında; hükümlülerin, kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştırılarak topluma kazandırılması amacıyla İş Birliği Protokolü imzalandı.

Vali Vekili Armağan Yazıcı'nın da katılımıyla gerçekleştirilen protokol imza töreni Harput’ta Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu’nda yapıldı.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Hemşerimiz Enis Yavuz Yıldırım, ceza infaz sisteminde hükümlülerin ve tutukluların rehabilitasyonuna önem verdiklerini belirterek; “Türkiye Ceza ve İnfaz Kurumlarında 65 bin civarında hükümlü ve tutuklumuz çeşitli seviyelerde eğitim alıyor.” Dedi. 

Hemşehrimiz Yıldırım, “ Ceza İnfaz sisteminde iki binlerin başından itibaren özellikle hükümlü ve tutukluların rehabilitasyonu konusuna sosyal hayata hazırlıklı bir şekilde kazandırılmaları konusunda önem veriyoruz. Bu bizim faaliyetlerimizin temelini oluşturuyor. Gerek yeni yaptığımız Ceza İnfaz Kurumaları yeni fiziki yapılar gerek personelimize yönelik eğitim çalışmalarımız gerek mevzuatta yaptığımız tadilatlar ve bundan sonra geliştirdiğimiz uygulamaların ortak amacı Cezaevi İnfaz Kurumlarımızda bulunan hükümlü ve tutukluların burada bulundukları süreyi kayıp zaman olmaktan çıkarıp Ceza İnfaz Kurumlarından çok daha  donanımlı ve eğitimli bir şekilde topluma kazandırılmalarını temin etmektir” dedi.

Ceza ve infaz yasasında yapılan değişiklik ile hükümlülerin kamu kurum ve kuruluşlarındaki hizmetlere yardımcı olmak amacıyla yer alacaklarını ifade eden 

Genel Müdür Hemşerimiz Yıldırım, azami ya da asgari bir sayının olmadığına dikkat çekti.

Hemşehrimiz Yıldırım, “Son mevzuat değişikliğinden sonra 5275 sayılı Ceza İnfaz yasamızın 30. Maddesinde yapılan değişiklikten sonra hükümlü ve tutuklulara bir imkân daha tanımış oldu. Buda hükümlerin infazı sırasında bir infaz avantajı da sağlayacağı şekilde diğer kamu kurumlarının kuruluşlarının bazı hizmetlerine yardımcı olmak gibi bir imkan sağlanmış oldu. Biz Ceza İnfaz Kurumlarımızda hükümlerimizin diğer kurumların ihtiyaçlarını karşılamak üzere destek vermelerini bunu hem sosyal hayata hazırlanmalarında bir faktör olarak kullanmayı arzu ediyoruz” dedi.

Hemşerimiz Yıldırım, hükümlülerin, kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştırılarak topluma kazandırılması amacıyla yürütülecek çalışmayı ilk olarak Elazığ’dan başlattıklarını belirterek Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür etti.

Hemşehrimiz Yıldırım, “ Hükümlerimizin destek verdiği kurumlar içinde ciddi bir katkı olacağını o kurumların hizmetlerine katkı sağlayacağına inanıyorum.  Bugün pratikliğini yapacağımız Elazığ Belediyesi iş birliği içerisinde de Elazığ Belediyemizin faaliyetlerine asıl çalışanlarının yanı sıra destek mahiyetinde ciddi bir katkı sunacağımıza da kalben inanıyorum. Çünkü hükümlerimiz Belediyemizin asıl çalıştıracağı personelin yerine almayacak. Onlara yardımcı olacak şekilde kurumlarımıza destek evermiş olacağız. Ben Türkiye’de böyle bir büyük çalışmayı il adım olarak Elazığ’dan başlatmış oluyoruz. Bu imkanı verdiği için ve önemli çalışmalar ortaya koyarken bu destek imkanı verdiği için Sayın Belediye Başkanımızı 

“Elazığ’da bir ilki başlatacağız” diyen Elazığ Vali Vekili Armağan Yazıcı da, protokol ile hükümlülerin bilgi ve becerisinin artacağını belirterek iş dünyasına ve ekonomiye katkı sağlanacağını kaydetti.  

Vali Vekili Yazıcı, “İnfaz yasasındaki yapılan değişiklikle bu protokol imzalanması ihtiyaç doğdu. Bizlerde Elazığ’da aslında bir ilki başlatacağız. İnşallah öncülük ederiz bizlerde bütün ülkemize de yayılması açısından bir vesile olur. Tabi burada istihdam diyoruz ama hem kamu kurumlarımızın hem de belediyemizin mevcut personeline etki etmeyecek şekilde onlara ayrılan personel kadrolarında bir değişikliğe sebebiyet vermeyecek şekilde mevcut düzene yardımcı olması için aynı zamanda da bahsettiğimiz üzere hem hükümlülerimizin bilgi, becerilerini geliştirmeleri hem de  ülke ekonomisine katkı sağlaması bizim kamu kurumlarımıza da destek sağlaması maksadıyla  bir protokol imzalayacağız” dedi.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

Daha sonra Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları tarafından, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım ve beraberindeki yargıtay üyelerine Basın Müzesi gezdirildi.