HÜDA PAR Elazığ İl Başkanlığı, Malatya Kale merkezli meydana gelen ve Elazığ’da şiddetli bir şekilde hissedilen 5.9’luk depremin ardından “Sahada Koordinasyon Merkezi” kurdu.

“Deprem Elazığ'ın Değişmez Bir Gerçeğidir” diyen HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Metin Suiçer; "Bingöl, Malatya ve Adıyaman gibi bölgelerdeki her deprem Elazığ’ı da etkiliyor. AFAD ekiplerinin dün hızla sahaya intikal edip yerinde tespit yapmalarını takdirle karşılıyoruz. Bu başarılı müdahaleleri için kendilerine teşekkür ederiz. Binalardaki duvar çatlakları, vatandaşlarımızda büyük bir endişeye yol açıyor. Çatlayan duvarlarını gören insanlar, 'Evimiz yıkılır mı?' korkusuyla rahat uyuyamıyorlar. Psikolojik olarak da bu tedirginliklerin giderilmesi gerekiyor. “dedi.

Yeni inşa edilecek binalarda kolon ve duvar aralarına güçlendirme yapılması gerektiğine dikkat çeken Başkan Suiçer, "Her iki sırada bir demir bağlantı yerleştirilmesi, yapılarımızın güvenliğini artıracaktır. Şu anda binaların kolonlarında ciddi bir sorun yok; ancak duvarlardaki çatlaklar halkımızı endişelendiriyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yapı denetim ekiplerinin bu konuda daha titiz çalışmaları gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.  

ABF’nin Konuğu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ala Oldu ABF’nin Konuğu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ala Oldu

Editör: Fırat Üzmez