Körfez Elazığlılar Derneği ve Ege Elazığ Dernekler Federasyonu tarafından “Gurbette Yaşayan İnsanların Psikolojisi” konulu konferans düzenlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan Ege Elazığ Dernekler Federasyonu Başkanı Metin Karataş, düzenledikleri etkinliklerle hemşerileri ile sürekli bir araya gelmeye çalıştıklarını söyledi.

Başkan Karataş, “ Bu bizim yaklaşık 15 ay içerisinde yapmış olduğumuz 9. Organizasyonumuz. Yaklaşık 11 tane de Kürsübaşı etkinliğimiz. Ekibimle birlikte Ege Bölgesinde faaliyet göstermekteyiz. Bunların içerisinde de birazdan kendisini davet edeceğim İş Adamları Derneği Başkanı Şükrü Kemen kardeşim de dahil olmak üzere bizim manevi olarak dernek olarak başkanlığı yok ama kendisi özelinde İrfan Karaboğa abimizde burada. Aynı zamanda Elazığ Kültür Derneğinin Başkanı Ahmet abimiz, Erdinç abimiz burada.  Bütün yönetim kurulumuz burada. Ömer Başkanım her zaman bugünde olduğu gibi her zaman yanında olacağımızı söyledik.  Bizim şöyle bir özelliğimiz var, biz Elazığlıların olduğu her yerde ya biz gidiyoruz ya da onlar bizim yanımıza geliyor ama bizim bütün birlikteliğimiz Elazığ’dır” dedi.

Whatsapp Image 2024 07 14 At 12.49.58

Konferansa konuşmacı olarak katılan Ankara Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörü Hemşehrimiz Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu, Gurbette yaşayanların psikolojisinin analizini yaptı.

Şehit Aileleri Bir Araya Geldi Şehit Aileleri Bir Araya Geldi

Prof.Dr. Sunguroğlu, “ Rütbe alıyorsunuz mevcut pozisyonunuzu kaybediyorsunuz stres, ev değişikliği stres, şehir değişikliği stres, Elazığ’dan gurbete çıkıyoruz ciddi stres hele bizim yıllarımız da daha büyük bir stresti, iletişim bile kuramıyorsunuz. Evlilik öyle bir şey ki evlenmek stres, hanımlar için çocuk sahibi olmak stres, boşanmak da stres. Dolayısıyla her şeyde stres var. Mesela stresten kurtulmak için tatile gidiyoruz orada da bir stres var. Uçağa yetiştin, arabaya yetiştin, güneş çarptı, böcek soktu bunlarda bir stres. O halde stressiz bir yaşam yok biz stresle baş etmeyi öğrenmek zorundayız, sağlığımızı korumak için” dedi.

Whatsapp Image 2024 07 14 At 12.49.58 (1)

Konferans kürsü başı etkinliği ile devam etti.

Whatsapp Image 2024 07 14 At 12.49.59 (1)

Whatsapp Image 2024 07 14 At 12.49.59Whatsapp Image 2024 07 14 At 12.49.59 (2)

Whatsapp Image 2024 07 14 At 12.49.59

Editör: Yakup Uğur