Tes – İş Sendikası Elazığ Şubesi 11. Olağan genel kurulu gerçekleşti.

“Elleriyle çalışan insan işçidir” diyen Tes – iş Sendikası mevcut Başkanı ve aday Erdeniz Erdim, “Emekçi kardeşlerimizin sorunlarına köklü çözümler getirmeye bundan sonrada sizlerin desteği ile gayret göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

"TES-İŞ'İN YAPISI BU YAPININ ÇİMENTOSUDUR"

Tes – İş Sendikası Mevcut Başkanı Ve Aday Erdeniz Erdim, “İlk göreve başladığımız günden bugüne kadar emekçi kardeşlerimizin sorunlarına köklü çözümler getirmeye, refah seviyelerini, çalışma koşullarını iyileştirmeye her inanca, her kültüre, her kimliğe, her siyasi görüşe eşit yakınlıkta durarak çalışmalarımızı yürütmeye sizlerin desteğiyle devam edeceğiz. Üyelerimizin bize gösterdiği desteğin temelinde sizin için buralara geldiğimizi sizlerden biri olduğumuzu unutmamamızın büyük payı vardır. Elleriyle çalışan insan işçidir. Hele hele kafasıyla çalışan insan ustadır. Elleri, kafası ve yüreğiyle çalışan insan sanatkardır. Sizler enerji sektörünün sanatkarlarısınız. Tes-İş in varlığının yapı taşları sizlersiniz. Tüm kardeşlerimiz Tes-İş’in çatısı altında birleştirecek olan adaletli bir yönetim anlayışı ise bu yapının çimentosudur” ifadelerini kullandı.

Tes – İş Genel Başkanı Mustafa Şahin ise “İçerde ve dışarda her türlü sıkıntıların yaşandığı bir dönemdeyiz” dedi.

"BİZİM GİDECEĞİMİZ BAŞKA BİR ÜLKE YOK"

Tes – İş Genel Başkanı Mustafa Şahin, “Bizim terör dediğimize dost diyerek kucağına alanlar her türlü ağır silahlarla onlara destek olmakta ve bu silahlar Türk askerine karşı, Türkiye’ye karşı yönetilmekte. Diniyle, diliyle, ırkıyla, mezhebiyle yöresel farklılıklarıyla ne olursa olsun bir birlikte hareket etmek, birlikte yaşamak zorundayız. Bunun içinde aklımızı kiraya vermeyeceğiz. Beynimizi kiraya vermeyeceğiz. Birilerine alet olmayacağız. Dün yaşadığımız 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. Bizim gideceğimiz başka bir ülke yok. Iraklının Suriyelinin, Afganlının, Filistinlinin kaçabileceği, gelebileceği bir Türkiye Cumhuriyeti devleti var ama bizim gidebileceğimiz hiçbir yer yok. Biz Ülkemize her anlamda sahip çıkmak durumundayız. Bu milli duruşumuzu göstermek mecburiyetindeyiz. Ufak kırgınlıklarımızı, dargınlıklarımızı bir tarafa bırakıp kardeş olma bilinciyle hareket etmek durumundayız” dedi.

Ülke gündemine değinen Tes – İş Genel Başkanı Mustafa Şahin, “Hizmet amaçlı bir yönetim anlayışını yapamıyoruz bu Elâzığ kaynaklı mı” diye sordu.

"EKSİKLER VAR KAYNAĞI NEDİR?"

Mustafa Şahin, “Hizmet ağırlıklı bir yönetim biçimini oluşturmada maalesef eksik oluyor. Bu Elazığ’ın yapısından mı kaynaklanıyor, bizden mi kaynaklanıyor? Nereden kaynaklanıyor kaynağını araştırmıyorum ama sonucunu söylüyorum. Hizmet amaçlı bir yönetim anlayışını Elazığ’da yapmak durumundasınız” ifadelerini kullandı.

İki listeyle gidilen oylamada mevcut başkan Erdeniz Erdim, güven tazeledi.