GÜNDEM

GSB Spor Okulları Kurs Faaliyetleri Başladı

Elazığ ve ilçelerinde Gençlik ve Spor Yatırımlarının gerçekleşmesiyle Spor Salonu olmayan ilçe kalmadı.

Salonların yanı sıra yapılan sentetik sahalar ve açık sahaların da tamamlanmasıyla; Arıcak, Alacakaya, Ağın, Baskil, Kovancılar, Karakoçan, Palu, Keban, Maden ve Sivrice ilçelerinde toplamda 20 branşta GSB Spor Okulları kursları başladı.

Kayıtların devam ettiği ilçeler de müracaatlar; İlçe Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerine yapılıyor. Geçtiğimiz yılda birçok kursta öğrenci ağırlayan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bu yıl da öğrencilerini ağırlamaya hazır. Uzman Eğitmen Kadrosu ile hizmet veren Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, ilçe yatırımlarının gerçekleşmesiyle de 10 ilçede bulunun Spor Salonlarıyla yaza hareketli başlıyor.

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren yaptığı açıklamada, “Sevgili gençler ve çocuklar yaz ayına giriyoruz karnelerimizi aldık. Zamanımızı daha verimli değerlendirebilmek için İlçelerimizde inşa ettiğimiz spor tesislerimize sizleri bekliyoruz. Ağın, Arıcak, Alacakaya, Baskil, Keban, Maden, Sivrice, Palu, Karakoçan ve Kovancılar ilçelerinde yaz dönemi kurs kayıtları devam ediyor. Basketbol, Voleybol, Futbol, Boks, Jimnastik, Kickboks, El Sanatları, Güreş, Muaythai, Bilek Güreşi, Tenis, Masa Tenisi, Badminton, Yüzme, Okçuluk, Resim, Halk Oyunları, Kano-Kürek, Atletizm gibi birçok branşta ilçe gençliğimizi kurslara davet ediyoruz. Tüm ilçelerimiz de Spor Okullarımız hem antrenmanlarıyla hem de kayıtlarıyla devam ediyor. Tabi Spor Salonunun yanında Karakoçan İlçemiz de portatif yüzme havuzumuz var, yaz aylarında yüzme branşına ilgi oldukça yoğun, bu yoğun ilgiyi de İl Müdürlüğümüz nezdinde İlçe Müdürlüklerimizin koordinesinde yürütüyoruz. Toplam da 10 ilçemizde 2310 kayıt alınmış olup, kurslarımıza kayıtlar devam ediyor, her ilçemiz de tesislerimiz artık faal durum da inşallah bu sayılar giderek artacak ve yeni sporcularımızı, şampiyonlarımızı duyuracağız. Tabi buradan velilerimize de sesleniyorum özellikle çocuklarımızı zamanlarını verimli geçirebilmeleri adına serbest bırakmak gerekiyor. Kitap okumaları için mutlaka teşvik edelim ama aynı zamanda ilgi ve yeteneklerini keşfetme doğrultusunda da destek olalım. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün kapısını çalalım gerek sosyal kurslarımızdan yararlanmalarını sağlayalım bu çocuklarımızın bu şekilde birçok kazanım elde edeceğini belirtmek istiyorum, bu vesileyle de tüm ilçelerimizde ki gençlerimizi, çocuklarımızı İlçe Müdürlüklerimize kayıt yaptırmaya bekliyorum” dedi.