İpekyolu uluslararası Çocuk ve Gençlik Merkezi ve Bilim Merkezi tarafından “Gökyüzü Gözlem Etkinliği” düzenledi.

Gözlem etkinliğinde katılımcılar, teleskoplar aracılığıyla gökyüzündeki muhteşem cisimleri yakından görebilme fırsatı buldu.

Gözlem etkinliği, hem çocuklar hem de yetişkinler için bilgilendirici sunumlarla zenginleştirildi.

Girişimci kuluçka teknikeri Beytullah Türk, İpekyolu Uluslararası Çocuk Ve Gençlik Merkezi hakkında bilgiler verdi.

Başkan Biçer’den, ‘Yeni Doğan Çetesi’ Konusunda Sert Açıklamalar Başkan Biçer’den, ‘Yeni Doğan Çetesi’ Konusunda Sert Açıklamalar

Vlcsnap 2024 10 21 18H07M37S179

Türk: “Tesisimiz 2021 yılında Cumhurbaşkanlığı himayelerinde sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla açılmıştır tesisimiz de temelde 3 adet 3 farklı birim bulunmaktadır girişimci kuluçka merkezi tarımsal kuluçka merkezi ve sosyal kuluçka merkezi olarak 3 Ana başlıkta ilerliyoruz biz kısaca sizlere bu 3 başlığın neler olduğundan bahsetmek isterim. Girişimci kuluçka merkezi teknolojik çalışmaların yapıldığı teknofest takımlarınızın çıkarttığımız eğitimler verdiğimiz birimdir kısaca sosyal kuluçka merkezi Avrupa Birliği eğitimlerini yaptığımız CV motivasyon proje döngüsü gibi etkinlikleri ve eğitimlerini yaptığınız birimdir kısacası” dedi.

Elazığ İl Özel İdaresi Bilim Merkezi Sorumlusu Leyla Gülan, etkinliklerinin her yıl devam edeceğini söyledi. 

Vlcsnap 2024 10 21 18H18M13S303

Koçak “Herkes hoş geldi öncelikle şu an gördüğünüz ekip bir Astra Elazığ ekibi. T3 vakfı astronot Sinan hocamız İpek yolu uluslararası çocuk ve gençlik merkezi olarak Beytullah hocamız Elazığ bilim merkezi sorumlusu olarak ben Leyla Gülhan Asya Elazığ grubu olarak Elazığ'da bir ilke imza atıyoruz. Bu etkinliğimiz her yıl iki defa devam etmesini ümit ediyoruz. Her yıl bu yılda olduğu gibi bu ilk çalışmamızda talep çok fazla olduğunu gördük. Gökyüzü temalı etkinliklerimiz her yıl bu şekilde devam edecek sizlere bu konuda bilgilendirme yapılacak” dedi.

T3 Vakfı İl Sorumlusu Sinan Koçak da, etkinliğin bir başlangıç olduğunu kaydetti.

Editör: Fırat Üzmez