Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğünce, İşgücü Piyasası Destek Programı için Hibe Programı çağrısı kapsamında Fırat Üniversitesi tarafından yürütülmekte olan Genç İstihdamı İçin Mesleki Eğitim Projesi’nin kapanış programı yapıldı.

Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından finanse edilen projenin kapanış programında konuşan ‘Genç İstihdamı İçin Mesleki Eğitim Projesi’ Koordinatörü Prof. Dr. Hanbey Hazar, proje kapsamında 15-29 yaş aralığında bulunan 80 kişiye mesleki ve tamamlayıcı eğitimlerin verildiğini kaydetti.

Prof.Dr. Hazar, “Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti arasındaki mali işbirliği kapsamında finanse edilen projemizin operasyon faydacısı İşkur ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığıdır. Avrupa Birliği Çağrısı kapsamında ne eğitimde ne de istihdam da olan gençler için Nitpro Projesi kapsamında kabul edilen projemiz Fırat Üniversitesi tarafından yürütülmektedir. Projemizin amacı özellikle Elazığ ve bölgesinde mevcut iş gücü piyasasının ihtiyaçlarına uygun olarak 15-29 yaş aralığındaki ne eğitim de ne de istihdam da olan gençlerin istihdamının arttırılmasıdır” dedi.

Vlcsnap 2024 07 18 20H16M11S362

Başkan Karakuş: Mahallelerimizin Geleceğini Birlikte Planlıyoruz Başkan Karakuş: Mahallelerimizin Geleceğini Birlikte Planlıyoruz

Projenin ilham kaynağı olduğuna dikkat çeken Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahar Demirel ve Fırat Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Soner Özgen de, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Rektör Vekili Prof.Dr. Özgen, “Genç İstihdamı İçin Mesleki Eğitim projesi 12 aylık bir süreyi kapsamaktaydı ve bu projenin toplam bütçesi 315.000 Euro olarak belirlendi. 31 Temmuz 2024 tarihi itibari ile son bulacak olan bu projenin hedeflediği amaçlarına ulaşarak son bulduğunu umut ediyorum” dedi.

Vlcsnap 2024 07 18 20H19M17S267Vlcsnap 2024 07 18 20H19M45S097

Editör: Yakup Uğur