GÜNDEM

Gelecek İçin Dönüşüm Başlat” Projesi

“TÜSİAD bu gençlikte iş var” programı kapsamında hayata geçirilen “gelecek için dönüşümü başlat” projesinin etkinliği Fırat Üniversitesinde yapıldı.

Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde “Gelecek İçin Dönüşümü Başlat” projesi kapsamında program düzenlendi.

“Tüsiad Bu Gençlikte İş Var” programı kapsamında hayata geçirilen projenin etkinlik programına; Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Elazığ Belediye Başkan Vekili Nazif Bilginoğlu, kurum müdürleri, STK temsilcileri, akademisyenler, iş dünyasından isimler, proje yürütücüleri ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Genişletilmiş Yönetim Kurulu Üyesi Feyyaz Ünal, yürütülen projenin amaçlarını paylaştı.

Ünal: “TUSİAD' ın 2011 yılından beri düzenlediği bu gençlikte iş var programı kapsamında yürüttüğümüz bu projemiz genç girişimciler arasında sürdürülebilir kalkınma ve temiz teknolojiler gibi hayati konularda farkındalık yaratmayı ve geleceğe dair yaratıcı çözümler üretme seçeneklerini desteklemeyi hedefliyor” dedi.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, girişimciliğe ve girişimcilik kavramının önemine dikkat çekti.

Göktaş: “Bir şekilde onlara dokunacak olan misafirlerimize onlara gelecekte kendi kariyerlerini planlarken aynı zamanda bu söylediğim önemli kavramları da dikkate alacak olan siz gençlerimize dokunacakları için sizleri aydınlatacakları için sizler adına teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından “Girişimcilik ve Yenilikçilik” konulu paneline geçildi.

TÜSİAD Üyesi Dr. Gülden Türktan ve “TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var” 2018 Mezunu Müge Bezgin, program ve proje kapsamında kazandıkları tecrübeleri öğrencilerle paylaştılar.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı – İklim Değişikliği Başkanı Prof. Dr. Halil Hasar da, farkındalık oturumunda iklim krizi üzerine konuştu.  

Hasar: "Artık iklim değişikliği ifadesini kullanmıyoruz gerçekten bir kriz var iklim krizi var ve bugün itibariyle dünya ölçeğinde değerlendirdiğinizde çok farklı ve aşırı hava olayları ile karşı karşıyayız ve maalesef ve aşırı hava olayları ile  ve maalesef bu hem ekonomimizi hem toplumdaki yaşantımızı hem refah düzeyimizi her yönüyle etkileyen bir durum" dedi.