ELAZIĞ

Geleceğin Mühendisleri Projelerini Yarıştırıyor

Elazığ İl Özel İdaresi Bilim Merkezi’nin ev sahipliği yapacağı ‘Geleceğin Mühendisleri Projelerini Yarıştırıyor’ yarışması BİREVİM ve HEFİAD sponsorluğunda 4. kez gençlerle buluşuyor.

Elazığ İl Özel İdare Bilim Merkezi'nde geçtiğimiz yıl üçüncüsü yapılan ‘Geleceğin Mühendisleri Tasarımlarını Yarıştırıyor’ projesi bu yıl dördüncü defa gerçekleştirilecek.

BİREVİM ve HEFİAD sponsorluğunda düzenlenecek olan yarışma; bölgede bulunan üniversitelerdeki mimarlık ve mühendislik alanında okuyan öğrenciler için seçilen temalar kapsamında, yapmış oldukları bitirme projeleri ya da kendilerine özgü geliştirdikleri projeler dâhilinde olacak.

Mühendislik, Bilgi İşlem Teknolojileri, Teknoloji Bilimleri, Eğitim Teknolojileri, Nanoteknoloji, Biyoteknoloji gibi tema içeriğinin olduğu yarışmaya Fırat Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Munzur Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, İnönü ve Turgut Özal Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Adıyaman Üniversitesi ve Binali Yıldırım Üniversitesi katılacak.

Yarışma sonucunda verilecek ödüller birinciye 20.000 TL, ikinciye 15.000 TL, üçüncüye 10.000 TL ve yarışmaya katılan 6 kişiye 5.000 TL verilecek.

Projeler http://www.elazigbilimmerkezi.org/  Elazığ Bilim Merkezi web sitesi üzerinden online olarak alınacak.

Başvuru için son tarih; 31 Mayıs 2024 olacak.