Elazığ’ın Haftalık Asayiş Raporu Yayınlandı Elazığ’ın Haftalık Asayiş Raporu Yayınlandı

7 Ekim’den bu yana Gazze’de devam eden soykırıma karşı toplumun her kesiminden tepkiler devam ediyor.

Bu kapsamda Elazığ’da da Gazze ve Filistin’e destek olmak amacıyla kurulan Gazze Direniş Platformu yeni bir yardım ve destek kampanyası daha başlattı.

Platformun 27. Çalışması olan “Gazze’ye El Ayak Ol, Gazze’ye Kulak Ol” çalışması Şehrül-Aziz Sesimi Duyan Var Mı Engelsiz Yaşam Derneği ile ortak yürütülecek.

Gazze Direniş Platformu Dönem Sözcüsü Muhammed Sacit Ataş, 7 ay sürecinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek Gazze’ye ulaştırılan yardımların kendilerini daha azimli hale getirdiğini kaydetti.

Dönem Sözcüsü Ataş, “Çalışmalarımız biliyorsunuz çeşitli şekillerde ilerliyor. İçerisinde kermesler yer alıyor. Yasin-i şerifler ve hat-ı şerifler yer alıyor. Sürekli olarak Gazze’nin ihyası ve inşası burada yardım toplamaya gayret ediyoruz ve geçen bu sekiz aylık süre içerisinde bizlerin yardımlarının Gazze’ye ulaştığını ve karşılığının olduğunu gördükçe bizim burada ki azmimiz, gayretimiz ve çabamız da artıyor. Bizler Gazze Direniş Platformu olarak içerimizde barındırdığımız STK’larımızla beraber Müslüman bir ülkede yaşayan bireyler olarak kurumlar ve STK’lar olarak Gazzeli kardeşlerimiz için bir araya geldiğimizi tekraren haykırıyoruz” dedi.

Vlcsnap 2024 06 21 19H28M58S549

Şehrül-Aziz Sesimi Duyan Var Mı Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Mert Erol Turmuş da, Elazığ’da yürütülen yardım çalışmaların Gazze’ye nefes olduğunu belirtti.

Başkan Turmuş, “ Burası eski ismi Elaziz olan evliyalar şehri bu şehirden yetmiş iki düvele yetmiş üç furkaya sesleniyoruz. İslam başı koparılmış olsa da gövdesi dimdik kalbi durmamış olarak halen daha ayaktadır ve ayakta kalacaktır. Güneş Elazığ’da kalplerin bir olduğu insanların bir bütününü gelişen teknoloji ve bilimi her ne kadar eksik kılmış olsa da ilim, irfan sahibi olan birbirilerine Allah için sarılan birbirini Allah için seven insanlar burada, bu meydan da Elazığ’da tüm illere ve yaban ellere örnek olarak ete kemiğe bürünerek birbirini tamamlayarak ve birbirini tam anlayarak iki tane profil iki tane bez parçası olan bu çadırda birleşerek yan yana gelerek milyar liraları ve ilaçları, kurbanları toplayarak, biriktirerek alemi Dünya’ya ibret olmuştur” dedi.

Vlcsnap 2024 06 21 19H36M43S926

Vlcsnap 2024 06 21 19H38M54S435Vlcsnap 2024 06 21 19H38M43S112Vlcsnap 2024 06 21 19H39M07S402

Editör: Yakup Uğur