GÜNDEM

Fırat Üniversitesi’nden Gazze’ye Destek

Fırat Üniversitesi Öğrencileri, Gazze’de yaşanan soykırıma tepki göstermek amacıyla yürüyüş yapıp dua ettiler. Yürüyüşe, Fırat Üniversitesi akademisyenleri, personelleri ve sivil toplum kuruluş temsilcileride katılım sağladı.

Fırat Üniversitesi’nde Gazze’ye destek programı düzenledi.

Bir araya gelerek yürüyüş yapan öğrencilere; Fırat Üniversitesi akademisyenleri ile personelleri, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri de eşlik etti.  

Gazze’ye destek olmak amacıyla düzenlenen yürüyüş programı Hafız Salih Kaya’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi Musa Er, Filistin’de başlayan özgürlük kıvılcımının tüm dünyayı saran bir özgürlük davası olduğunu ifade etti.

Musa Er, “Buradan Fırat Üniversite’sinden onurlu Akademisyenleri ve öğrencileri selamlıyoruz. Filistin’de tutuşan bu özgürlük kıvılcımı tüm Dünya’yı sardı. Siyonistler bir insanlık davası olan Filistin davasını yeryüzünden silmeye çalıştılar. Ancak Filistin davası tüm özgür coğrafyaların haklarının davası haline dönüştü. Peki bizim Akademisyenlerimiz, üniversitelerimiz ne durumda? Biz bu işin neresindeyiz? Bizlerde özgür insanlar olarak diyoruz ki “Nehirden Denize Kadar Özgür Filistin Yaşasın Küresel İntifada” dedi.

Açıklamanın ardından eller semaya açıldı Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Fatih Numan Erdinç tarafından Gazze’nin kurtuluşu için dua edildi.