Fırat Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılında Meslek Yüksekokullarından mezun olan öğrenciler için mezuniyet töreni programı düzenlendi.

Fırat Üniversitesi Çok Amaçlı Spor Salonunda düzenlenen mezuniyet törenine Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal ÜSTÜNDAĞ, Prof. Dr. Soner ÖZGEN, Prof. Dr. Mehmet YILMAZ, Genel Sekreter Prof. Dr. Sinan Akpınar, fakülte dekanları, meslek yüksekokulu müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Whatsapp Image 2024 07 03 At 14.47.57

“ÜNİVERSİTEMİZ BÜYÜK ŞEHİRDE YER ALMAYAN TEK ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİDİR”

Gerçekleştirilen mezuniyet töreninde konuşma yapan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, üniversitenin son süreçteki başarıları hakkında bilgiler vererek “Fırat Üniversitemiz kurulduğu 1975 yılından beri akademik ve fiziki alt yapısını kararlı bir şekilde arttırarak Türkiye’mizin en güzide üniversitesi haline gelmiştir. Üniversitemiz, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca verdiği eğitimin kalitesi, yaptığı bilimsel araştırmaların sayısı ve kalitesi ile bölgesine ve ülkemize yaptığı katkılar açısından değerlendirilerek 2021 yılında Araştırma Üniversitesi olarak seçilmiştir. Üniversitemiz büyük şehirde yer almayan tek Araştırma Üniversitesidir.  Akademik personel açısından Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin 2. büyük üniversitesi, öğrenci sayısı açısından da Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin 3. büyük üniversitesiyiz. 23 Araştırma Üniversitesi içerisinde de Üniversitemiz son yıllarda yaptığı bilimsel araştırmaların sayısı ile kalitesini ve toplumsal etkileşim faaliyetlerini iyice arttırarak 18. sıraya yerleşmiştir” dedi.

Whatsapp Image 2024 07 03 At 14.47.55

“20 PROGRAMIMIZ AKREDİTE EDİLMİŞTİR”

Fırat Üniversitesi’nde 20 programın akredite edildiğinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Göktaş, “Üniversitemizde verilen eğitimin kalitesini arttırmayı da önemsiyor ve uluslararası sisteme entegre edilmiş bir eğitim sistemi oluşturmak için yoğun çaba sarf ediyoruz.  Bu bağlamda, Tıp, Mühendislik, Eğitim, İnsan ve Toplum Bilimleri ile Fen Fakültemiz ulusal akreditasyona, Veteriner Fakültemiz ise hem ulusal hem de uluslararası akreditasyona sahiptir. Bu fakültelerimizde 20 programımız akredite edilmiştir. Ayrıca 5 programımız da TYÇ logosunu almaya hak kazanmıştır. Önümüzdeki yıllarda Meslek Yüksekokulları da dahil olmak üzere bütün programlarımızı akredite etmek en büyük gayemizdir” ifadelerini kullandı.

“DİPLOMASINI GURURLA TAŞIYABİLECEĞİNİZ FIRAT ÜNİVERSİTEMİZDEN MEZUN OLMANIZDAN DOLAYI SİZLERİ TEBRİK EDİYORUM”

Mezun olan öğrencileri tebrik eden Rektör Prof. Dr. Göktaş, “Meslek yüksekokulları, Mesleki ve Teknik Eğitim Sistemi’nin en önemli aşamalarından biridir. Sanayi, ticaret ve hizmet sektörlerine yeterli bilgi ve beceriyle donanmış meslek elemanı yetiştirmek amacıyla kurulmuşlardır. Bu amaçla ülkemizin ara eleman ihtiyacını karşılamak maksadıyla üniversitemizde 9 Meslek Yüksekokul ile eğitim veriyoruz. Sizler bu mesleki eğitimi Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden biri olan Fırat Üniversitesinde tamamlayarak yeni bir hayata başlıyorsunuz. Her şeyden önce, diplomasını gururla taşıyabileceğiniz Fırat Üniversitemizden mezun olmanızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Meslek Yüksekokullardan mezun olan öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi.

Bilim Merkezi Yaz Okulu Başvuruları Başladı Bilim Merkezi Yaz Okulu Başvuruları Başladı

Tören bütün öğrencilerin havaya keplerini fırlatmaları ile sona erdi.

Whatsapp Image 2024 07 03 At 14.47.57 (1)Whatsapp Image 2024 07 03 At 14.47.56Whatsapp Image 2024 07 03 At 14.47.56 (2)Whatsapp Image 2024 07 03 At 14.47.56 (1)Whatsapp Image 2024 07 03 At 14.47.55 (1)Whatsapp Image 2024 07 03 At 14.47.54

Editör: Batuhan Baskal