Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 1.Mezunlar Buluşması programı gerçekleşti.

1723903820 Whatsapp G Rsel 2024 08 17 Saat 16.38.45 B766Fad5

Program kapsamında 30. Yılı anısına “kuruluşundan bugüne Fırat ilahiyat” paneli düzenlendi.

Panelin açılış konuşmasını Fırat Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Fahrettin Göktaş yaptı.

Rektör Göktaş, “Üniversitelerimizin yeni dönemde misyonu toplumla bir şekilde entegre olan toplumun bir şekilde problemlerini çözen ülkesinin uluslararası camiada rekabet gücüne katkıda bulunan üniversite modeli olarak karşımıza çıkıyor. İlahiyat fakültelerimiz, değerli hocalarımız, çok kıymetli mezunlarımız bu anlamda toplumumuzun bu gibi safsatalardan korunması içinde önemli bir misyonu yerine getiren fakültelerimiz” dedi.

1723901492 G Kta

Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Özdemir, panelin ileriye ışık tutacağını söyledi.

Prof. Dr. Özdemir, “ Özellikle fakültemizin kurucu zamanını nasıl çileler çektiğini, hangi zamanın içerisinden geçtiğini, neler yaşadığını, bununla ilgili hangi anılar yaşandığını formel bir panel olarak değil de biraz daha anılar ve ileriye ışık tutacak belki Türkiye’deki ilahiyat alanında, İslami bilimler alanında yaşananları ortaya koyacak yakın tarihimizi özellikle son 30 yılımıza ışık tutacak bir takım bilgiler buradan inşallah toplayacağız. Bunları inşallah kayda geçireceğiz. İlerideki nesillerimize örnek olacaktır” dedi.

1723901493 Zdem R

Eski Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Eyüp İsbir, ilahiyat fakültesinin kuruluşunun kolay olmadığını söyledi.

Prof. Dr. Eyüp İsbir, “ Her şeyden önce ismini muhakkak hatırlayacağınız kurucu dekanımız rahmetlik Şaban Kuzgun hocayı da anmadan geçemeyeceğim. Çünkü gerçekten doğuda ve Elâzığ’da İlahiyat Fakültesi’nin kuruluşu kolay olan bir prosedür değildi. Fakülteyi kurarsınız akademisyen bulamazsınız, fakülteyi kurarsınız onu yönetecek yönetici bulamazsınız. Bina bulamazsınız bunlar hepsi ayrı ayrı problemlerdi. Ve o tarihte 30 yıl önce İlahiyat Fakültesi’nin ilk kuruluşuyla ilgili kanun teklifini ve kanunlaşması sürecini gerçekleştirdiğim zaman hem yardım gördüm hem de niçin İlahiyat Fakültesi sorusuna muhatap olmadım da değil. Yardım gördüm özellikle ilde vali bey başta olmak üzere ve çok kıymetli sayın dekan ve o tarihte müftümüz Fikret Karaman hocam olmak üzere çok büyükte destek görmüştüm. O destekler bu fakültenin ilk kuruluşunun temel taşı olmuştur” dedi.

1723901492 Sb R

Panele konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Fikret Karaman,  Prof. Dr. İskender Oymak ve Doç. Dr. Hüsamettin Karataş ise İlahiyat fakültesinde okumanın öneminde dikkat çektiler. 

1723901492 Karaman

İl Müftüsü İrfan Üstündağ ise,  ilahiyat fakültesiyle birlikte çalıştıklarını ifade ederek programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Üstündağ, “ilahiyat fakültesiyle birlikte çalıştıklarını ifade ederek programda emeği geçenlere teşekkür ederken, “İlahiyatın hizmetlerinin desteklenmesi gerekiyorsa biz desteklemeye çalışıyoruz. Hocamda sağ olsun bütün birimleriyle bizim yapmış olduğumuz faaliyetlerde bizimle birlikte oluyor. Ben teşekkür ediyorum. Tabii Elâzığ ilahiyatın müftülüğümüzle ilgili önemli bir rolü daha var. O da bizim çalışanlarımızın, arkadaşlarımızın çoğu Elazığ Fırat mezunu. Onun içinde biz Fırat ilahiyata çok şey borçluyuz. Çok teşekkür ediyoruz” dedi.

1723901493 St Ndag

Başkan Alan: Şehirler, Gastronomileriyle Öne Çıkıyor Başkan Alan: Şehirler, Gastronomileriyle Öne Çıkıyor

1723903818 Whatsapp G Rsel 2024 08 17 Saat 16.38.31 E6F83Be1

Editör: Yakup Uğur