6 Şubat depremin de önemli yıkım ve hasarların oluştuğu illerde üretimin yeniden başlaması ve hayatın normale dönmesi amacıyla savunma sanayi yatırımlarının yapılması yönünde açıklamalar yapılmıştı.

Sınır Ötesine Gidecek Güvenlik Korucuları İçin Uğurlama Töreni Sınır Ötesine Gidecek Güvenlik Korucuları İçin Uğurlama Töreni

Bu konunun hayata geçilmesi amacıyla Elazığ il yöneticileri savunma sanayi yatırımlarının şehre yapılması amacıyla Ankara’da temaslarda bulundu.

Ak Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş ve Ejder Açıkkapı,  AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Baloğulları,  Savunma Sanayi  Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün’ü ziyaret etti.

Deprem yaşayan illerin ekonomilerini düzeltilerek yeniden canlanmasını sağlamak adına daha önce Savunma Sanayii Başkanlı tarafından başlatılan TÜYAR’ın İleri Teknoloji Çip Paketleme Tesisi ile STM tarafından gerçekleştirilecek Duvar Arkası Radar Görüntüleme üretim tesislerini Elazığ’a kurulması çalışmalarının yeniden hız kazanması amacıyla ilimizin siyasileri ile il yöneticileri Görgün’e ilimizdeki savunma sanayi yatırımları ve gelecekte planlanan projeler hakkında taleplerini ilettiler.

İlimizde savunma sanayi yatırımlarının yapılması amacıyla Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün’ü ziyaret eden milletvekilleri ve İl Başkanı Yıldırım ortak açıklama yaparak şu ifadelere yer verdiler;

 “İlimizdeki savunma sanayii yatırımları ve gelecekte planlanan projeler hakkında Savunma Sanayii Başkanımızla istişarelerde bulunduk. İlimizde planlanan savunma sanayii yatırımları ile ilgili süreci yakinen takip ettiğimizi belirterek Başkanımıza ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyoruz.”denildi.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ise paylaşımında “Milletvekillerimiz Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, İl Başkanımız Şerafettin Yıldırım, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız İdris Alan, Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanımız Suat Öztürk ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Baloğulları ile birlikte, Savunma Sanayii Başkanımız Prof. Dr. Haluk Görgün’ü ziyaret ederek, ilimizdeki savunma sanayisi alanındaki yatırımlarla ilgili değerlendirmelerde bulunduk.”dedi.

Savunma sanayi yatırımlarının ilimizde yapılması için daha önce başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere ilimizi ziyaret eden Bakanlara da bu taleplerini ileten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan ise Elazığ için tüm siyasiler ve yöneticilerle birlikte müşterek gayret gösterdiklerini dile getirdi.

Başkan Alan paylaşımında , “İl yöneticilerimizle birlikte Savunma Sanayii Başkanımız Prof. Dr. Haluk Görgün’ü ziyaret ederek, ilimizdeki savunma sanayii yatırımları ve gelecekte planlanan projeler hakkında taleplerimizi ileterek istişarelerde bulunduk.  Milletvekillerimiz ve il yöneticilerimiz ile birlikte şehrimizde yapılması planlanan savunma sanayii yatırımlarını yakından takip ediyor, hayata geçmesi noktasında müşterek gayret gösteriyoruz.  İlimizde yapılması planlanan savunma sanayi yatırımlarının gerçekleşmesi yönündeki samimi gayretleri ve yakın ilgilerinden dolayı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün’e teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Editör: Batuhan Baskal