GÜNDEM

Elazığ’da Öğrenciler, Öğretmenlerinin Emeğini Boşa Çıkarmadı

Mustafa Kemal Ortaokulu’nda 7 öğretmen, gönüllü olarak, öğrencileri LGS’ye hazırladı. Öğrenciler, öğretmenlerinin emeğini boşa çıkarmadı. Bir çoğu yüksek puanlar alarak büyük başarı elde etti.

Mustafa Kemal Ortaokulu'ndaki 7 gönüllü öğretmen, hafta sonu ailelerinden uzak kalma fedakarlığı göstererek, öğrencilerini Liselere Giriş Sınavına hazırladı.

Öğretmenler, ders dışındaki vakitlerinden feragat ederek belirledikleri 48 öğrenciye sessiz ders çalışma imkanı sundu ve onların konu tekrarı yapmalarını, kitap okumalarını, test çözmelerini ve deneme sınavlarına girmelerini sağladı.

Sınava hazırlanan öğrencilerden 20'si Türkiye genelinde yüzde 5'lik, 23'ü de yüzde 10'luk dilime girerek 400 ve üzeri puan aldı.

Öğretmenlerinin verdiği kursa devam eden Buğçem Ada Yıldırım, bir yanlışla sınavdan 493 puan, Nisa Nur Bayırkan, 2 yanlışla 488,  Büşra Tunç ise 481 puan aldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, öğretmenlerin büyük emek vererek sınava hazırladıkları öğrencilerin büyük başarılar elde ettiğini söyledi.

Yiğit, “Bizim için önemli olan öğrencilerin toplu olarak aldığı başarıydı. Kursa katılan 48 öğrencimizin 20'si oldukça iyi derecelerle yüzde 5'lik dilimin içerisinde yer aldı. 23 öğrenci de yüzde 10'luk dilime girdi. Elde edilen başarı doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Bundan sonraki süreçte de bu toplam değeri arttırmak istiyoruz. Şehir ve ülke başarısını ön plana çıkarmak için çalışmalarımız bundan sonra da sürecek” dedi.