GÜNDEM

Hacı Adayları Elazığ’dan Kutsal Topraklara Uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile kutsal topraklara gidecek olan 358 kişilik ilk iki kafile için Elazığ İl Müftülüğü tarafından havalimanında program düzenlendi. Kutsal topraklara gitmek için yıllarca bekleyen hacı adayları duygu dolu anlar yaşadı.

Elazığ’dan hacca giden vatandaşlar dualarla uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonu ile kutsal topraklara gidecek olan 358 kişilik ilk iki kafile için Elazığ İl Müftülüğü tarafından havalimanında program düzenlendi.

Kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarını Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman ve İl Müftüsü İrfan Üstündağ ile binlerce kişi uğurladı.

Yıllarca kutsal topraklara gitmek için bekleyen hacı adayları duygu dolu anlar yaşadı.

Yakınlarını hacca uğurlamak için Elazığ Havalimanı’nı dolduran vatandaşlarda en az hacı adayları kadar heyecanlıydı.

Elazığ’dan hacca gidecek olan ilk iki kafileyi uğurladıklarını ifade eden İl Müftüsü İrfan Üstündağ, hacı adaylarına kutsal topraklarda dikkat etmeleri gerek hususlar konusunda önerilerde bulunarak hacıların birbirlerine yardımcı olmalarını istedi.

Türkiye’nin birliği ve bütünlüğü için hacı adaylarından dua isteyen Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman da, hacı adaylarının mutluluklarına ve heyecanlarına ortak olduklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından yolculuk öncesi havalimanında dualar okundu. Okunan duaların ardından çocukları ve aileleri ile vedalaşan hacı adayları, dış hatlar terminalinden uçaklara alındı.

VİDEO: