GÜNDEM

Elazığ’da Ateşin Kahramanları Canla Başla Çalışıyor

Son günlerde meydana gelen yangınlarla birlikte Elazığ adeta yangına teslim oldu. sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve rüzgarlarında etkili olması sebebiyle etkisini daha çok gösteren yangına karşı Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri canla başla çalışarak 1 ay içerisinde 300’den fazla yangına müdahale etti.

Elazığ'da sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve rüzgarlarında etkili olması sebebiyle son zamanlarda yangınlarda artış meydana geldi.

Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ise canla başla mesai mefhumu gözetmeksizin çalışıyor.

Bu çerçevede ekipler 28 günde 270 yangına; geçtiğimiz çarşamba günü ise 73 yangına müdahale etti.

Elazığ’ın akciğerlerini kaybetmemesi için yangınlara erken müdahale ederek saniyelerle yarışan Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri büyük takdir topluyor. 

30 yıldır itfaiye müdürlüğü yapan Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürü İbrahim Halil Başgün, böyle bir yangın yoğunluğunu daha önce yaşamadığını aktararak meydana gelen yangınlar ile ilgili bilgi verdi.

Vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyaran Başgün, bir günde 559 çağrı aldıklarının altını çizerek; "Türkiye'nin en iyi itfaiyelerinden biriyiz. Ama ne kadar iyi olursanız olun tedbir her şeyin önündedir" dedi.

Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, yangın ihbarını aldıktan sonra en erken müdahale eden itfaiye ekiplerinin başında geliyor.