GÜNDEM

Elazığ Yöresel Ürünler Fuarı İçin Tırlar Yola Çıktı

27 – 30 EYLÜL TARİHLERİ ARASINDA EGENİN İNCİSİ İZMİR BOSTANLI SEMT PAZARINDA ELAZIĞ RÜZGÂRI ESECEK. ‘ELAZIĞ YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI ’ İÇİN HAZIRLANAN TIRLAR YOLA ÇIKTI.

Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği Tarafından 27 – 30 Eylül tarihleri arasında Egenin İncisi İzmir’de Elazığ rüzgârı esecek.

İzmir Bostanlı Semt Pazarında düzenlenecek olan Elazığ Yöresel Ürünler Fuarında Elazığ’ın Çedene Kahvesi, Ağın Leblebisi, Orcik şekeri, dutu, pestili, öküzgözü üzümü, peynir çeşitleri ve diğer Elazığ ürünleri İzmirlilere tanıtılacak.

4 gün sürecek Elazığ günleri için tırlar İzmir’e gitmek üzere yola çıktı.

Yola çıkan tırlarla ilgili açıklamalarda bulunan Kapalı Çarşı Derneği Başkan Yardımcısı Evren Sesli İzmirlileri ve İzmir’de yaşayan hemşerilerini davet etti.

Başkan Yardımcısı Sesli: “Şimdi her sene tabi bilindiği üzere sonbahara doğru fuarlar başlıyor. Bu sene biraz tabi erken olsa da Ege’nin incisine gidiyoruz. Elazığ’ımız da bir tarih var bilindiği üzere tarihi kapalı çarsısı ve İzmir’deki Elazığ kültür ve yardımlaşma derneği ile birlikte çok güzel 4 günlük bir etkinlik planladı. Ege’nin incisinde İzmir’de  şu anda görüldüğü üzere tırlarımızı dolduruyoruz. Güzel bir kadromuz var kaliteli ürünleri şu anda yükledik. Süt ürünlerini iki tır olacak şekilde thermoking tırlarımıza yükledik. Burda tır şöförü abimiz ve çok güzel bir kadromuz var.

İnşallah bin üç yüz km yol kat edecek. İzmir’e Perşembe günü varmayı planlıyoruz. Şu anda her şey yolunda. Bütün İzmir halkını bekliyoruz İnşallah. Ege’nin incisine buradan selam olsun çok teşekkür ederiz” dedi.

Elazığ Yöresel Ürünler Fuarı’nda, İzmirliler ve İzmir’de yaşayan Elazığlılar hem damak tatlarına hem de yöresel müzik ziyafetine doyacak.

27 – 30 Eylül tarihleri arasında egenin incisi İzmir bostanlı semt pazarında Elazığ rüzgârı esecek.