10 Aydır Gazze ve Filistin’de soykırım yapan İsrail, Uluslararası Lahey Adalet Divanında Güney Afrika’nın şikayeti üzerine soykırım suçuyla yargılanıyor.

Samsun'da 15 Bin 148 Adet Sentetik Ecza Ele Geçirildi Samsun'da 15 Bin 148 Adet Sentetik Ecza Ele Geçirildi

Av. Kemal Çelebi de, Elazığ STK Platformu ve Çalışma Grubu ile Elazığ’ı temsilen davaya katılma başvurusu yaptı.

Vlcsnap 2024 08 07 17H20M05S459

Elazığ STK Platformu Dönem Sözcüsü Erol Aslan, Filistin’deki soykırımın son bulması için girişimlerde bulunduklarını ve Avrupa’daki STK’lar ile iletişime geçtiklerini kaydetti.

Aslan, “Biz Elazığ STK Platformu olarak ilimizi temsilen bugün 220 dernekli çalışma grubu olarak Filistin’de yaşanan trajedi için devamlı girişimlerde bulunduk. Bizim derneklerimizin yaptıkları bütün faaliyetlere katıldık ve bu trajedinin önlenmesi için Avrupa’da, Amerika’daki Sivil Toplum Dernekleri ile iletişime geçtik. Birebir müracaat ettik ve görüş alışverişinde bulunduk.  Bu insanlar trajedinin önlenmesi için elinden geleni yapıyorlar. Biz de uğraşıyoruz. Bugünde biz Uluslararası Lahey Adalet Divanında Güney Afrika’nın açtığı davaya Elazığ STK Platformu olarak müdahil olduk” dedi.

Vlcsnap 2024 08 07 17H20M26S252

Tüm Emekliler Derneği Elazığ Şubesinde açıklama yapan Avukat Kemal Çelebi, Uluslararası toplumların aktörlerini Gazze’deki insan hakları ihlallerine karşı etkin bir rol oynamaya davet etti.

Avukat Çelebi, “ Bizler Elazığ Sivil Toplum Platformu ve çalışma gurubu olarak ilimizi temsilen, soykırım suçlamasıyla Uluslararası Lahey Adalet Divanında yargılanmakta olan İsrail hakkındaki Güney Afrika’nın açmış olduğu davaya bizzati müdahil olarak katılma talebinde bulunma konusunda görüş alışverişinde  bulunduk ve Sivil Toplum Platformumuz bu davaya Elazığ halkı adına ve sonuç itibariyle Türkiye adına müdahil olduk” dedi.

Vlcsnap 2024 08 07 17H29M53S424

Editör: Yakup Uğur