Elazığ Valiliği bünyesinde Elazığ İl Özel İdaresine bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Elazığ İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi milli teknoloji hamlesi sloganıyla çalışmalarını sürdürüyor.

TEKNOFEST’teki başarılarıyla 3 yılda 5 ödül kazanarak adından sıkça söz ettiren İpek Yolu Roket Takımı, geçtiğimiz mart ayında ROKETSAN’ın Ankara’da bulunan tesislerinde testlerini başarıyla tamamlayarak adını Ticari Uçuş Kontrol Bilgisayarları listesine yazdırdı.

Whatsapp Image 2024 07 12 At 15.41.40

Dünyada yalnızca 8 firma tarafından üretilen ve Sivil Havacılık Sektöründe kullanılması elzem olan Uçuş Kontrol Kartı’nı (aviyonik kart) üretmeyi başaran İpek Yolu Roket Takımı, Böylece ROKETSAN ve TEKNOFEST tarafından akredite edilen ülkemizin ilk, dünyanın ise 9. uçuş kontrolcüsü olarak Elazığ'dan İpek Yolu imzası ile sivil havacılık sektörüne kazandırılmış oldu.

Seri üretime geçirilen aviyonik kart ile ilgili yapılan görüşmeler neticesinde üretilen yerli ve milli kartın ROKETSAN tarafından TEKNOFEST’te yarışacak takımlara dağıtılması yönünde alınan kararla beraber İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi tarafından üretilen 42 adet aviyonik kart takımlara hediye edilmek üzere 11. Roketsan’a teslim edildi.

Whatsapp Image 2024 07 12 At 15.41.40 (2)Whatsapp Image 2024 07 12 At 15.41.40 (1)

Sayıştay Daire Başkanı Elazığlı Hemşehrimiz Oldu Sayıştay Daire Başkanı Elazığlı Hemşehrimiz Oldu

 

Editör: Yakup Uğur