GÜNDEM

Elazığ Bölgesel Lojistik Merkezi Projesi İçin Önemli Adım

MHP Elazığ Milletvekili Semih IŞIKVER, “Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı” için Elazığ’a gelen AFAD Başkanı Oktay Memiş ile Elazığ’da Bölgesel Lojistik Merkezi Projesini görüştüklerini belirterek, “Talebimizin bölgesel hizmet anlamında çok değerli olacağı ve Elazığ’ın bölgesel afetler için en hazırlıklı il olduğu değerlendirilmiştir. İnşallah bu proje en kısa sürede bölgesel ölçekte hizmet verecek bir noktaya taşınacaktır” dedi.

Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen ve Elazığ’da da şiddetli şekilde hissedilen 5,9 büyüklündeki depremin ardından MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Elazığ’a gelerek çeşitli temaslarda bulundu. Depremde yaralanan vatandaşları bulundukları hastanelerde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Işıkver, esnaf ziyaretleri ile birlikte ağır hasar alan binaları yerinde inceledi.

Deprem nedeniyle Elazığ’a gelen AFAD Başkanı Oktay Memiş ile görüşen Milletvekili Işıkver, Elazığ’ın Bölgesel Lojistik Merkezi Üssü olması hususunda bilgilendirmelerde bulunarak taleplerini dile getirdi.

“Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısına” da iştirak eden Işıkver, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “ Depremin olduğu gün aklımız, yüreğimiz Elazığ’da kaldı ve acil bir şekilde Aziz Şehrimize geldik. Vatandaşlarımızla sarıldık, yaralı kardeşlerimizin yanına koştuk, şehrimizin dört bir yanını gezerek durum tespiti yaptık. Sayın Valimizin koordinasyonundaki toplantıya iştirak etmek üzere AFAD Başkanımız Sayın Oktay Memiş ile Elazığ’ın Bölgesel Lojistik Merkezi olması hususunda şehrimizin coğrafi ve jeostratejik konumu ile bölgede afetlere en dirençli il olması özellikleri üzerinde durduk.

AFAD Başkanımız Sayın Memiş, 2020 yılı Elazığ merkezli deprem felaketinin ardından ilimiz yapı stokunun çok büyük oranda yenilenmesi ile birlikte lojistik, depolama ve üretim merkezi anlamında hazır olduğunu görmüştür.

Depremler maalesef bulunduğumuz coğrafyanın bir gerçeğidir. Bilimsel olarak tespit edilmiş olan bu risklerden vatandaşlarımızın en az hasarla çıkması ve afet sonrasında en etkin hizmetin ulaştırılarak yaraların hızla sarılması yapılacak olan hazırlıklarla orantılıdır. İşte bu noktada ilimizin jeostratejik konumu tüm bölge için çok değerlidir. İnşallah bu proje hem bölgemiz için tarihi bir hizmet olacak hem de Elazığ için yeni bir yatırım ve istihdam alanı olarak şehrimize kazandırılacaktır” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ HIZLANDIRMALIYIZ…

MHP Elazığ Milletvekili Işıkver, Elazığ’ın kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırması gerektiğinin de altını çizerek, “Devletimiz tüm imkanları ile Elazığ’da bugün 35 bine yakın güvenli konut üreterek vatandaşımızın can ve mal güvenliğini sağlamıştır. Ancak özellikle depremin vurduğu il merkezimizdeki 18 mahallemizin çok hızlı şekilde yenilenmesi gerekiyor. Riskli binaların dönüştürülmesi ile birlikte hali hazırda tüm eski yapı stokunun yeniden değerlendirilmesi artık kaçınılmaz bir zorunluluk haline gelmiştir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız öncülük ve koordinasyonunda AFAD ve TOKİ üzerinden ivedi şekilde bir dönüşüm süreci Aziz şehrimizin ve tüm vatandaşlarımızın bugün en temel beklentisidir” ifadelerinde bulundu.