Elazığ’da Sağanak Yağış Etkisini Gösterdi Elazığ’da Sağanak Yağış Etkisini Gösterdi

Elazığ Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonrasında üniversite tercihi yapacak adaylara yönelik iki ayrı noktada ücretsiz tercih ve danışmanlık hizmeti sunuyor. Elazığ Belediyesi tarafından 2023 yılında "Gelecek Sensin" çatısı altında başta YKS olmak üzere öğrencilere yönelik başlatılan eğitime destek programı sürüyor. Elazığ Belediyesi ve Kurs-Der iş birliğiyle yürütülen program kapsamında sınava hazırlık sürecinde ek kaynak, rehberlik defteri, ücretsiz deneme sınavları ve seminer programlarıyla gençlere destek sağlandı.

 

İKİ AYRI NOKTADA TERCİH VE DANIŞMANLIK HİZMETİ
Elazığ Belediyesi tarafından YKS tercih döneminde üniversite tercihi yapacak adaylara destek sağlanıyor. Engelsiz Yaşam Merkezi binası ve Elysium Park AVM’de kurulan Tercih Danışma ve Rehberlik noktalarında, öğrencilere puanlarına, sıralamalarına, yeteneklerine ve ilgi alanlarına göre kendilerine en uygun üniversiteyi seçebilmeleri amacıyla ücretsiz danışmanlık ve rehberlik hizmeti veriliyor. 
Elazığ Belediyesi ve Pratik Hafıza Kurs Merkezi iş birliğiyle, Elysium Park AVM’de kurulan Tercih Danışma ve Rehberlik Standında, 25 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında, 10.00-22.00 saatleri arasında uzman eğitmenler tarafından hizmet verilecek.
Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Engelsiz Yaşam Merkezi binasında açılan ücretsiz tercih ve danışmanlık ofisinde ise hafta içi 10.00-16.00 saatleri arasında uzman hocalar tarafından tercih, danışma ve rehberlik hizmeti veriliyor.

Elazig Belediyesinden Yks Terc 1721993670 Nbhp V1

Elazığ Belediyesi ve Pratik Hafıza Kurs Merkezi iş birliğiyle, Elysium Park AVM’de kurulan Tercih Danışma ve Rehberlik Standında öğrencileri ağırlayan Rehber Öğretmen Esra Dursun “Bu yıl Elazığ Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları'nın ve Kurs-Der’in destekleriyle öğrencilerimiz YKS sonrası profesyonel koçluk yapmak üzere buradayız. Öğrencilerimizi bekliyoruz.” dedi. 
Öğrenci Koçu Veysel Aktuğ: “Elazığ Belediyesi ve Kurs-Der iş birliği ile buradayız. YKS sonuçlarına göre tercih kılavuzunun yayınlanması ile birlikte öğrencilerimize rehberlik hizmeti sunuyoruz. Sağ olsun Belediyemizin imkanları ile burada uzman rehber öğretmenlerle öğrencilerimize yol göstermek için çaba gösteriyoruz. Öğrencilerimiz aileleriyle birlikte geliyorlar. Burada puanlarına göre hangi bölümleri tercih edecekleri konusunda bizlere danışıyorlar. Biz de onlara tecrübelerimizle elimizde geldiği kadar bu hizmeti ücretsiz olarak sunuyoruz. Bu imkanları Elazığ halkına tanıyan Belediye Başkanınıza teşekkür ediyoruz.” 

Elazig Belediyesinden Yks Terc 1721993670 T W G D O U
Psikolojik Danışman ve Rehberlik Uzmanı Hilal Melike Gülnaroğlu: “25 Temmuz 2 Ağustos arası tercihler için ilimiz öğrencilerine yardımcı olmak için buradayız. Öncelikle bizlere bu imkanı tanıdığı için Elazığ Belediyesine ve Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’na çok teşekkür ediyoruz. Tüm öğrencilerimizi, tüm velilerimizi tercih döneminde mutlaka bekliyoruz. Çünkü zor ve öğrencimizin geleceğini etkileyen bir karar. O yüzden bir yardım almaları, özellikle de uzmanlardan yardım almaları çok önemli. Biz de burada rehber hocalarımızla birlikte öğrencilerimize bu hizmeti vermeye başladık. 2 Ağustos tarihine kadar devam edeceğiz. Ayrıca sınava hazırlanan öğrencilerimize de nasıl hazırlanmaları konusunda yardım sağlıyoruz. Tüm öğrencilerimizi buraya bekliyoruz. Bu hizmeti Elazığ halkına sunan Belediye Başkanınıza teşekkür ediyorum.”

Psikolojik Danışman ve Rehber Öretmen Bülent Polat: “Öğrencilerimiz bir yıl boyunca üniversite sınavına hazırlanıp sınava girdiler, şimdi ise tercih dönemindeyiz. YKS sonrası öğrencilerimiz üniversiteye yerleşmek için tercih yapmaya başladılar. Elazığ Belediyesi bünyesinde biz de Engelsiz Yaşam Merkezi'nde öğrencilerimizin arzuladıkları bir üniversiteye yerleşebilmeleri konusunda tercih danışmanlığı ve rehberlik hizmetleri sunuyoruz. 25 Temmuz 2 Ağustos tarihleri arasında öğrencilerimizin doğru tercih yapmaları noktasında bizimle iletişime geçmelerini bekliyoruz.”
Danışma ve rehberlik hizmetinden yararlanan öğrenciler de YKS tercihlerinin geleceklerini şekillendirmeleri noktasında önemli bir dönüm noktası olduğunu belirterek Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na sağlanan bu destekten dolayı teşekkür ettiler. 

Elazig Belediyesinden Yks Terc 1721993671 D Z9Ym B

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: “GENÇLERİMİZE DESTEĞİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ”
Elazığ Belediyesi olarak eğitime destek vermeye devam edeceklerini ifade eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “YKS hazırlık sürecinde olduğu gibi YKS tercih döneminde de gençlerimize desteğimizi sürdürüyoruz. Gençlerimizin geleceklerine yönelik doğru ve bilinçli tercihler yapmaları noktasında uzman eğitimcilerle destek sağlayacağız. Tercih döneminin gençlerimiz için en hayırlı şekilde neticelenmesini diliyorum. Elazığ Belediyesi olarak geleceğimiz olan gençlerimizin yanında yer almayı, onların geleceğe en iyi şekilde hazırlanmalarına yönelik katkılarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

Elazig Belediyesinden Yks Terc 1721993672 Wfp0Tb

Editör: Yakup Uğur