GÜNDEM

Elazığ Belediyesi, Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni Düzenleyecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımlarıyla 17 Ağustos Perşembe günü (Yarın) Elazığ Belediyesi tarafından Elazığ’ın gelecek vizyonuna değer katan projelerin Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni gerçekleştirilecek.

Gönül belediyeciliği ilkesiyle altyapıdan üstyapıya, kültürden sanata, spordan ulaşıma kadar her alanda gerçekleştirdiği projelerle Elazığ’a değer katan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 11 Ana Başlıkta 100 Proje'yi de birer birer hayata geçiriyor.

Vatandaşların yaşam kalitesine değer katma yolunda şehrimizi daha güçlü yarınlara hazırlama hedefiyle yoluna devam eden Başkan Şerifoğulları tarafından 55 aylık görev sürecinde hizmete sunulan ve hayata geçirilen projeler için, Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni gerçekleştirilecek.

TÖREN, BAKAN ÖZHASEKİ’NİN KATILIMLARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Elazığlıların ve şehrin ihtiyaçlarıyla beklentilerini karşılama doğrultusunda hazırlanan projelerin Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni, 17 Ağustos (Yarın) saat 12.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilecek. Törene, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımlarıyla gerçekleştirilecek. Bakan Özhaseki tarafından projelerin toplu açılışı yapılacak ve temelleri atılacak.

ELAZIĞ’IN GELECEK VİZYONUNA DEĞER KATAN PROJELER

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımlarıyla yapılacak olan törende temelleri atılacak olan ve Elazığ’ın gelecek vizyonuna değer katan projeler şu şekilde…      

TEMELİ ATILACAK PROJELER

Altyapı Yenileme Projesi: Elazığ’ın geleceğine yatırım yapılarak, şehrimizin içme, yağmur suyu ve kanalizasyon hattı yenileniyor. Elazığ’ın içme suyu, kanalizasyon terfi hattı ve yağmur suyu hattının tamamen yenilenmesinin ardından vatandaşların yaşam kalitesine değer kazandırılmış olacak.

İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi: Tesis, Elazığ’ın atık su bertaraf sorununa köklü çözüm oluşturacak ve tesisin; 2057 yılına kadar şehrin atık su problemini ortadan kaldırması bekleniyor.

TOPLU AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLECEK PROJELER

Cumhuriyet Meydanı ve Yer Altı Otoparkı: Toplam 38 bin m²’lik alan ve 940 araç kapasiteli yer altı otoparkı ile hizmete sunulan Cumhuriyet Meydanı ve Yer Altı Otoparkı, Elazığ’a vizyon kazandırdı.

15 Temmuz Meydanı ve Yer Altı Otoparkı: 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Yer Altı Otoparkı, 11 bin m² yaşam alanı ve 224 araç kapasiteli otoparkı ile Elazığ’a değer kattı.

Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi / Nikah Salonu / STK Platformları Merkezi: Elazığ’ı geleceğe taşıyacak yatırımlardan olan ve toplam 25 bin metrekare alan üzerinde, 17 bin metrekare kapalı alana sahip Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi bünyesinde; 6 bin metrekare kapalı fuar ve sergi alanı, iki adet 108 kişilik, bir adet 120 kişilik, bir adet 360 kişilik çok amaçlı salon, üç adet toplantı salonu, fuaye alanı, restoran, kafeterya, ofisler, 145 araçlık kapalı, 42 araçlık açık otopark yer alıyor. Fuar alanı bünyesinde iki adet 108 kişilik nikah salonu bulunurken, sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını daha etkin sürdürebilmelerine katkı sağlamak adına ofisler de bulunuyor.

Geri Dönüşüm Parkı: Toplam 11.812 metrekare alan üzerinde oluşturulan Geri Dönüşüm Parkı bünyesinde; hurdaya ayrılmış metal, plastik ve tahta gibi çeşitli malzemeler kullanılarak çocuk oyun grupları, koltuk, çeşme, kafe, masa, macera parkuru ve figürler yer alıyor.

Kapalı Çarşı Restorasyonu ve Cephe İyileştirmesi: Ticaret Doğduğu Sokaklara Geri Dönüyor projesi kapsamında Elazığ ticaretinin nabzının attığı Tarihi Kapalı Çarşı bünyesindeki 116 dükkanın dış cephesinde, tek tip ahşap kaplama çalışması yapıldı.

Tarihi Bakırcılar Çarşısı Sokak Sağlıklaştırma ve Cephe Düzenlemesi: Tarihi çarşıdaki 96 dükkanda gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında bazı dükkanlarda güçlendirme çalışması, çatı tadilatı ve ahşap kaplama çalışması gerçekleştirildi. 

Saray Cami Meydanı ve Belediye İş Merkezi Üstü Sokak Sağlıklaştırma Projesi: Sokak Sağlıklaştırma Projesi'nin tamamlandığı Çarşı Mahallesi-Sakarya Caddesi, Belediye Sokak, Saray Cami Meydanı ve Belediye İş Merkezi Üstünde yer alan 81 dükkanda cephe yenileme çalışması yapıldı. 

1. Sınıf Atık Getirme Merkezi: 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi, Birçok farklı ve büyük hacimli atıkların evsel atıklarla karıştırılmadan ayrı toplanmasını sağlıyor.

Güneş Enerjisi Santrali (GES): Yenilenebilir enerji üretim çalışmaları kapsamında Elazığ Belediyesi, kendi elektriğini üretiyor.

Mini Terminal: Akpınar Mahallesi’nde hizmet veren Mini Terminal, toplam 7.500 metrekare alan üzerinde, 1.329 metrekare kapalı alana sahip olacak şekilde inşa edildi.

Harput Musiki Müzesi: Harput Musiki Müzesi’nde, Türk müziğinde önemli bir yere sahip Harput musikisi yaşatılıyor. Harput Konağı’nda hizmet veren müzede, enstrümanlar sergilenirken Kürsübaşı, Çaydaçıra ve folklor ekiplerinden oluşan heykeller ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Kapalı Semt Pazarı: Kent-Köy Yaşam Alanı yanında toplam 5 bin 350 metrekare alan üzerinde 3 bin 520 metrekare inşa alanına sahip Çaydaçıra Kent-Köy Pazar Yeri vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor. Kapalı Semt Pazarı bünyesinde, 138 adet satış birimi ve lavabolar yer alıyor.

Cemiloğlu Parkı: Köklü bir geçmişe sahip olan Cemiloğlu Çay Bahçesi yerleşkesinde, daha yeşil bir şehir hedefiyle gerçekleştirilen çalışmalarla önemli bir yatırım hayata geçirildi ve şehrin merkezine örnek bir yaşam alanı daha oluşturuldu. Böylece vatandaşların dinlenebildiği, keyifli vakit geçirebildiği ve yeşilin önde tutulduğu, Elazığlıların hak ettiği kaliteli ve konforlu bir alan oluşturuldu.

Yolcu Dostu Otobüs Durakları: Yolcuların zamanlarını verimli kullanmalarına olanak sağlayan sistem doğrultusunda Öğretmenevi durağında Yolcu Dostu Otobüs Durağı projesi hayata geçirildi. Yolcu Dostu Otobüs Durağı sayesinde vatandaşlar yolcu taşıma otobüslerinin sefer saatleri, durağa varış süreleri gibi bilgilere sahip olarak, doğru zamanda doğru durakta bulunmaları ile bekleme süreleri azaldı. Yolcular, modern durakta WİFİ hizmetinden faydalanırken, LED ekran görüntüleri ve reklam tabelaları ile Elazığ Belediyesi’nin çalışmalarını görebiliyor.

Abdullahpaşa Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi: Toplam 160 konut ve 20 adet ticari alanın yer aldığı Abdullahpaşa Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında depreme dayanıklı modern konutlar Elazığ’a vizyon katacak.

Harput Sokak Sağlıklaştırması ve Harput Belediye Konukevi: Harput Sokak Sağlıklaştırması Projesi ile medeniyetler şehri Harput yeni bir kimlik kazanırken, Harput girişinde yer alan ve mülkiyeti Elazığ Belediyesi'ne ait beş adet tescilli konak, Belediye Konukevi olarak düzenlendi.

Yeşil Kuşak Projeleri (Zübeyde Hanım Caddesi ve Malatya Caddesi): Şehrin ana arterlerinden Zübeyde Hanım Caddesi ve Malatya Caddesi “Yeşil Kuşak Projeleri” ile yeniden şekillendi. 

Ulukent, Doğukent, Kırklar, Sanayi, Salıbaba Mahallelerinde Yeni Yaşam Alanları: 1 ve 2 etaplık olan projelerin tamamlanmasıyla Ulukent, Doğukent, Kırklar, Sanayi, Salıbaba Mahallerinden geçen kanal sorunu çözüme kavuşturuldu. Çevre düzenlemesi ve park yapım projesinin tamamlanmasıyla da, şehrin doğusuna yeni yaşam alanı oluşturuldu.

Doğa Dostu Bisiklet Yolları: Malatya Yolu Hazardağlı Kavşağı-Hilalkent Alt Kavşağı arasında, Kent Köy Yaşam Alanı ve Ulukent Kanal Boyu Park alanında toplam 6.135 metre uzunluğunda hayata geçirilen Doğa Dostu Bisiklet Yolları'nı Elazığlılar çok sevdi.

Spor ve Yaşam Merkezleri; Elazığ’da 26 yeni Spor Yaşam Merkezi şehrin dört bir yanında hizmete sunuldu.

Mahallelere 143 Yeni Adet Park: Sosyal Belediyecilik anlayışıyla mahallelere 143 adet yeni park kazandıran Elazığ Belediyesi, insanı merkeze alan eser ve hizmet belediyeciliğini sürdürüyor.

Her Mahalleye Semt Kütüphanesi: “Her Mahalleye Semt Kütüphanesi” projesi kapsamında Elazığ’da, 20 yeni Semt Kütüphanesi hizmete açıldı. 

İcadiye, Hilalkent, Gümüşkavak ve Güneykent Mahalleleri Sosyal Yaşam Merkezleri: İcadiye, Hilalkent, Gümüşkavak ve Güneykent Mahallelerinde sosyal yaşam merkezleri hizmete sunuldu. Merkezlerde; derslikler, spor salonları, bay-bayan taziyeevleri, okumaevleri, kafeteryalar, muhtarlık ofisleri, dükkanlar ve sosyal donatılar yer alıyor.

Aksaray Mahallesi Mesire Alanı: Aksaray Mahallesi’nde 22 bin m²’lik yeşil alan yeniden düzenlenerek hizmete sunuldu. Mesire alanı Aksaray Mahallesi'ne değer kattı.

Zabıta Müdürlüğü Hizmet Binası: Zabıta Müdürlüğü hizmet binası, son derece işlevsel ve modern bir şekilde inşa edilerek faaliyete sunuldu.