GÜNDEM

Eğitim Bir Sen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı Gerçekleştirildi

Eğitim-Bir-Sen Elazığ 1 Nolu Şube genişletilmiş il divan toplantısı gerçekleştirildi.

Eğitim-Bir-Sen Elazığ 1 Nolu Şube tarafından genişletilmiş il divan toplantısı düzenlendi.

Düzenlenen toplantıda, sendikal çalışmaların yanı sıra eğitim, ülke ve dünya gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu, eğitim çalışanlarının sorunları ve çözüm önerileri görüşüldü.

Şube Başkanı İbrahim Bahşi, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, “Genel Merkezimiz aracılığıyla Toplu sözleşme kazanımlarımızın beşine etki eden tasarruf genelgesinin yol açtığı sıkıntıları gidermek için gayret sarf ettik. Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile bu konuları görüştük ve toplu sözleşme ikramiyesi ile ilgili düzenlemenin hayata geçirilmesini sağladık. Kamu görevlilerinin mağdur edilmemesi ve kazanımlarımızın hukuksuz kararlarla engellenmemesi için Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’nin Servis Hizmeti bölümüne dava açtık. Davanın sonucu beklenmeden yapılan yanlıştan dönülmeli, kamu görevlileri mağdur edilmemeli, toplu sözleşme masasına olan güven zedelenmemelidir” dedi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun beklentileri karşılayacak şekilde çıkarılması için çalıştıklarını, emek harcadıklarını belirten Bahşi, “Meclis açıldığında tekrar müzakere sürecine gireceğiz. Diye konuştu.

“Başından beri mülakatın gereksiz bir tartışma ortamı oluşturarak enerjimizi tükettiğine işaret ettik” diyen Bahşi, “Mülakat, stres yüklü bir alana dönüşmüş olsa da duruşumuzu hiç bozmadık, bu konuda ısrarla cümle kurmaya devam ediyoruz. Buradan bir defa daha çağrıda bulunuyorum: Enerjiyi gereksiz yere tüketen ve sosyal maliyet üreten mülakat uygulaması kalkmalı, tartışmalar bitmelidir” ifadelerini kullandı.