GÜNDEM

Doç. Dr. Tarık Kıvrak’tan Önemli Başarı

Fırat Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nden Doçent Doktor Tarık Kıvrak, Dünyanın en büyük disiplinler arası topluluğu olan mühendislik ve bilim alanlarında kendini kanıtlamış ve gelecek vaat eden topluluğu üyeliğine seçildi

Fırat Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Bölümünden Doçent Doktor Tarık Kıvrak önemli bir çalışmaya imza attı.

Doç. Dr. Kıvrak, dünyanın en büyük disiplinler arası topluluğu olan mühendislik ve bilim alanlarında kendini kanıtlamış ve gelecek vaat eden 200’den fazla nobel ödüllü bilim insanının yer aldığı Sigma Xi onur topluluğu üyeliğine seçildi.

Kardiyoloji alanında önemli başarılara imza atan Kıvrak, Actelion Kardiyopulmoner Araştırma ve Dünya Akademik Şampiyonası Kardiyoloji Ödülü gibi uluslararası ödüllerin sahibi. Kıvrak aynı zamanda 2022 yılında Tıp Üst Uzmanlık Ödülü ve PH Akademi Pulmoner Vasküler Hastalıklar Abdi İbrahim Ödülü gibi birçok ödül kazandı.

Kıvrak, kariyeri boyunca binlerce hastaya tedavi sunmuş, özellikle pulmoner hipertansiyon ve kalp yetmezliği hastalarının tedavisinde uzmanlaşmış. Ayrıca sağlık alanında yapay zeka uygulamaları ve dijital teknolojilerin geliştirilmesinde ülkemizin önde gelen isimlerinden biri

Tarık Kıvrak, Fırat Üniversitesi’nde 2017’den bu yana akademik kariyerini sürdürmekte olup, doktora sonrası eğitimini Zürih Üniversitesi’nde İleri Kalp Yetmezliği üzerine yaptı. Bologna Üniversitesi’nden Pulmoner Vasküler Hastalıklar alanında uzmanlık eğitimi alan Kıvrak’ın bilimsel çalışmaları, kardiyoloji alanında birçok önemli makalede yer buldu.

Medya grubumuz olarak Tarık Kıvrak’a yeni görevinde başarılar diliyoruz.