Elazığ Anadolu lisesi ve belediye iş birliğiyle hayata geçirilen “Çevremiz Geleceğimizdir” konulu erasmus projesinin açılış programı düzenlendi.

Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programda konuşan Elazığ Anadolu Lisesi Müdürü Fuat Yıldırım, projenin temel amacının yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmak ve çevre dostluğunu aşılamak olduğunu ifade etti.

Vlcsnap 2024 04 22 16H30M18S471

Fuat Yıldırım, “Değerli konuklar öncelikle yurtdışından gelen konuklarımıza birkaç cümle söylemek istiyorum. Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden İtalya, Yunanistan, Litvanya, ve Romanya’dan bu proje için ilimize gelen sevgili misafirlerimiz hepiniz hoşgeldiniz. Sizleri burada görmekten mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Sizlerin katkıları ve proje eğitmen ekibimizin tecrübeleri ile iyi bir proje süreci geçireceğimizi düşünüyorum. Sizlerden projenizin beklentilerinizi karşılaşmış olarak iyi anı ve arkadaşlıklarla buradan yolcu etmeyi umuyorum. Değerli arkadaşlar projemizin temel amacı yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanma, çevreye ve doğaya saygılı bireyler yetiştirme, doğal ürünlerini yetiştirme ve tüketme daha iyi yaşanabilir çevre ve dünya konulardan başta okulumuz öğrencileri ve öğretmenleri olmak üzere proje ortaklarımız siz değerli misafirlerimiz ile birlikte toplumda farkındalık yaratmak olacaktır” dedi.

Vlcsnap 2024 04 22 16H40M03S966

Elazığ Belediye Başkan Yardımcı Nazif Bilginoğlu da, projeyle birlikte çevreye karşı bilinçli bireylerin yetişeceğini belirterek; belediye olarak insanlara daha sağlıklı ve doğal bir çevre ortamı sunmayı hedeflediklerini kaydetti.

Nazif Bilginoğlu, “İçinde bulunduğumuz çağımızın çok önemli konularından olan çevre ile, doğa ile ilgili çok özel ve önemli bir proje olduğu için bu projede emeği geçen herkese öncelikle kutluyor ve tebrik ediyorum. Bu proje tabi bir Devlet sorunu. Bir de yerel yönetimlerden sorumlu olmasına rağmen öncelikle bireylere bizlere düşen çok klasik ve önemli görevler olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu projenin böyle bir ödevi, görevi üstleneceğini bireylerimizin doğa ile ilgili, çevre ile ilgili, bilinçlendirme ile ilgili ciddi aktiviteler yapacağına, etkinlikler yapacağına, düzenleyeceğine ve bu anlamda da bilinçlendirme yapacağına şimdiden inancım tam” dedi.

Vlcsnap 2024 04 22 16H46M49S876

KPSS Başvuruları Başladı KPSS Başvuruları Başladı

Vlcsnap 2024 04 22 16H46M59S101Vlcsnap 2024 04 22 16H30M23S691