Baskil Kayısı Festivali ve Fuarı devam ediyor.

Festivalde, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Peker, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Gündüz ve Baskil Belediye Başkanı Tuncer Turus’un konuşmacı olduğu Baskil Kayısısı Konulu bir çalıştay düzenlendi.

1722008138 Turus

Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Türkiye’nin kayısı üretiminde dünyada ilk sırada yer aldığına vurgu yaparken Baskil’de üretilen kayısı miktarının da önemli olduğunun altını çizdi. 

1722008138 St N

Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Peker, Munzur Üniversitesinde yapımına başlanan Dijital pazarlama stüdyosunda bölgede üretilen ürünlerin tanıtımı için çalışmaların yapılacağını ifade etti. Çalıştayın Baskil’deki kayısı üretimi için önemli olduğunu kaydetti.

1722008137 Peker

Baskil Belediye Başkanı Tuncer Turus, Festivali düzenlemekteki asıl amaçlarının kayısının hak ettiği yere gelmesini sağlamak olduğunu dile getirdi. Turus, Kayısıya da bir taban fiyat uygulaması getirilmesini talep etti.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Gündüz, Üniversite olarak kayısı üzerine önemli araştırmalar yaptıklarını ifade etti.  

1722008236 Plak

Milletvekili Açıkkapı’dan Palu Gökdere Bölgesine Ziyaret Milletvekili Açıkkapı’dan Palu Gökdere Bölgesine Ziyaret

1722008137 G Nd Z2

Editör: Yakup Uğur