Milli Eğitim Bakanı Tekin “Din Metodolojisi Çağın İhtiyaçlarına Göre Değişmeli” Milli Eğitim Bakanı Tekin “Din Metodolojisi Çağın İhtiyaçlarına Göre Değişmeli”

İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Habip Yaşar, yaptığı açıklamada ülkede uyuşturucu kullanım oranı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Yaşar, uyuşturucu bağımlığının aile kurumunun yapısını etkileyen temel bir sorun olduğunun altını çizerek, uyuşturucu bağımlılığı hakkında son zamanlarda yapılan araştırmalar konusunda bilgilendirme yaptı.

 “Ülkemizde uyuşturucu bağımlılığı toplumun çekirdeğini oluşturan bireyleri ve toplumu bir arada tutan aile kurumunun yapısını etkileyen temel bir sorun haline gelmiştir” diyen Yaşar,

“Ticareti yapılan, alınıp, satılan sadece uyuşturucu maddeleri değil, Birey ve toplumun sağlığı ve moral değerleridir. Son zamanlarda yapılan araştırmalara göre;

Türkiye’de 2020 yılında 15 yaş altı uyuşturucu kullanım oranı yüzde 0,4 iken 2021 de yüzde 14 olmuştur. Yine 2020 de 15- 19 yaş arası kullanım oranı yüzde 11,7 iken,2021 de bu oran yüzde 37,4 olmuştur. Uyuşturucu bağımlılığı tedavisi gören yüzde 47,8’nin ise 19 yaş altı yani ortaokul ve lise zorunlu eğitim cağında olması ise çok vahim bir durumdur. Geleceğimizin teminatı çocuk ve geçlerimizi uyuşturucudan korumak, mutlu ve huzurlu bir toplu oluşturmak öncelikli olarak iktidarın, sonrada birey ve aile olarak hepimizin görevlerinden biri ve en önemlisi olmalıdır. Uyuşturucu ile mücadele için toplumsal bir seferberlik başlatılmalı. Mutlu birey, mutlu aile ve mutlu bir topluma ve mutlu bir ülkeyi ancak böyle inşa edebiliriz” dedi.

Editör: Yakup Uğur