Baskil Belediye Başkanı Tuncer Turus, basın mensupları ile buluştu.

Başkan Turus, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla düzenlediği kahvaltı programında Elazığ’ın yazılı ve görsel basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Vlcsnap 2024 07 23 15H07M55S883

31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde Baskil Belediye Başkanı seçilen Tuncer Turus, göreve başlamasıyla birlikte ilçede başlatılan ve yürütülen çalışmaları paylaştı.

Başkan Turus, “ Seçim vaatlerimiz arasında yer alan öğrencileri ücretsiz taşıma sözümüzü göreve ilk başladığımız andan itibaren uyguladık. Şuanda Baskil’de bulunan öğrenci kardeşlerimiz ulaşımlarını ücretsiz olarak yapmaktadırlar.  Aynı zamanda 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla bütün personellerimizin işçi bayramlarını kutlayıp plaketlerle ödüllendirdik. Biz Baskil Belediyesi olarak çok güçlü bir aileyiz. Uyum içerisinde çalışan bir personel arkadaş grubumuz var. Onlara da huzurlarınız da teşekkür etmek istiyorum. Önemsediğimiz kavramlardan biri vefa ziyaretleri. Geçmiş dönem Belediye Başkanlarımızı sürekli istişare edip, zor zamanlarında onların yanında olduğumuzu onlara bildirdik” dedi.

Vlcsnap 2024 07 23 15H07M30S979

Baskil Kayısı Festivali ve Fuarı Koordinatörü Güngör Bahçacı da, 25 Temmuz’da başlayacak ve 4 gün sürecek olan Baskil Kayısı Festivali ve Fuarı’nın detaylarını paylaşarak tasarruf tedbirlerini dikkat ederek bir organizasyon planladıklarını belirtti.  

Bahçacı, “Kamu kurumlarımızın kendi güçleri ile yapmış oldukları ilçe tarıma gelen bütün çiftçilerimize yönelik hem ÇKS’lerinden hem de onları tarımsal anlamda bilgilendirmeye yönelik çalışmalar yapacaklar dört gün boyunca. Gençlik Spor İlçe Müdürlüğümüz dört gün boyunca gelecek bütün çocuklarımıza etkinlik ve organizasyonlar yaparak hem köklü geçmişten gelen oyunlarımızı öğretecekler hem de onları eğlendirmiş olacaklar.  Akşamları da gelen bütün vatandaşlarımıza konserlerle etkinlikler ve aktivitelerle destek olacağız” dedi.

Vlcsnap 2024 07 23 15H07M12S526

Konuşmaların ardından Başkan Turus, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başkan Turus, “Şimdi ulaşım konusunda bizim yediye kadar Baskil’e gelen araçlarımız var. Daha sonra gece bizim 11’e kadar orada nöbetçi otobüslerimiz olacak. Minibüsçülerimizden de destek istedik. Kendi araçlarıyla gelen arkadaşlarımız zaten dönebilecekler. Baskil çok yakın 25 km’lik bir mesafe. Yolumuz fena değil bakım ve onarımları yapıldı. Maalesef tek gidiş tek geliş ama yolumuz temiz” dedi.

Vlcsnap 2024 07 23 17H18M51S865

Milli İstihbarat Akademisi Eğitim Hayatına Başladı Milli İstihbarat Akademisi Eğitim Hayatına Başladı

Editör: Yakup Uğur