Büro Memur-Sen Elazığ İl Başkanlığı tasarruf tedbirleri paketi nedeniyle yargı eliyle kamu çalışanlarının alınan kazanımları söz verildiği halde hayata geçirilmeyen talepleri nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasına Memur- Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, İşkur İl Müdür Yardımcısı Mehmet Karataş ve Büro Memur-Sen üyeleri katıldı.

Vlcsnap 2024 07 04 16H32M22S159

Büro Memur- Sen Elazığ İl Başkanı Zülküf Şimşek söz verildiği halde taleplerinin yerine getirilmediğini söyledi.

Başkan Şimşek, “Bugün burada bu toplantıyı düzenlememizin sebebi tasarruf tedbirleri paketi yargı eliyle kamu çalışanlarının cebinden çalınan kazançlar, söz verildiği halde hayata geçirilmeyen taleplerimizi değerlendirmek ve buna karşı gerçekleştireceğimiz eylem takvimimizi açıklamaktır. Kıymetli arkadaşlar kamu görevlisi arkadaşlarımıza karşı kamu görevlisi arkadaşlarımızın karşı karşıya kaldıkları onlarca çözüm bekleyen problemlerden çözümü kolay ve bunun için kamu idaresi tarafından sözleri verilmiş gecikmesi kangrene neden olabilecek acil çözüm bekleyen kamu çalışanlarının tümünü ya da ekseriyetini etkileyen öncelikli başlıklarımı açıklıyoruz. Bunlar birinci dereceye gelmiş devlet memurlarına 3600 ek gösterge verilmişti” dedi.

Vlcsnap 2024 07 04 16H17M56S019

Şimşek, 3600 Ek gösterge talebimizi, 3 milyon 600 bin adım atarak Bolu’dan Ankara’ya yürüyerek tekrar gündeme taşıyacağız” dedi.

Başkan Şimşek, “ Hak, Adalet ve Demokrasi bilinciyle görevimiz temsil ettiğimiz tüm kamu görevlerinin haklı taleplerinin sesi olmak için çalmadık kapı bırakmamak ve yasaların tanımladığı görev, sorumluluklar ve izin çerçevesinde bugünden itibaren bu taleplerimiz yerine gelmezse eylem sürecini başlatıyoruz. Daha öncede böyle bir süreci yaşadık, yollara çıktık malumunuz 666 nolu kararname gittiği zaman Sayın Genel Başkanımız Yusuf Yazgan İstanbul’dan Ankara’ya kadar yürümüştü. Yine de yürümeye inşallah devam edeceğiz. Eğer bu eylemlerimiz hiçbir ses getirmezse önümüzdeki hafta bir dilekçe eylemi yapacağız. Bu dilekçe eylemi de olmazsa Bolu’dan Ankara’ya yürümeye eylemi yapacağız” dedi.

Sayıştay Daire Başkanı Elazığlı Hemşehrimiz Oldu Sayıştay Daire Başkanı Elazığlı Hemşehrimiz Oldu

Vlcsnap 2024 07 04 16H16M44S446

 

Editör: Yakup Uğur