Elazığ, Bakır Maden Derneği Başkanı Süleyman Deniz Seyrek, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan yapılarda bulunan ve tarihi eser değeri taşıyan yapılar ile ilgili vatandaşlara çağrıda bulundu.

Başkan Seyrek, Maden ilçesi için kıymetli ve tarihi eser değeri taşıyan varlıkların korunması gerektiğini belirtti.

Başkan Seyrek yaptığı açıklamada: “Dernek olarak kurulduğumuz günden bugüne ilçemizin kültür ve tabiat varlıklarının korunması için mücadele veriyoruz. Bir yandan tespit ve tescil çalışmaları yürütürken, diğer yandan toplumu bilinçlendirerek kültür varlıklarına karşı duyarlı olunmasını sağlamaya çalışıyoruz. 06 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinde ağır hasar alan yapılarda yürütülen yıkım çalışmalarında ilçemiz için çok kıymetli olan ve tarihi eser değeri taşıyan varlıklarımızın korunması duyurusunda bulunmuştuk. Bugün yıkımı gerçekleşen bir yapının giriş kapısı mülk sahibi hemşehrimizin duyarlılığı sonucu kurtarıldı. Kapı kanatlarına zarar verilmeden kasa ve pervazıyla birlikte itinayla söküldü. Bu gibi değerlerimizi yıkımlarda kaybetmememiz için tüm hemşehrilerimizin ve kamu kurumlarının duyarlı olmasını rica ediyoruz. Duyarlılığı ile herkese örnek olan hemşehrimiz Sn. İlhami ERKMEN’e teşekkür ederiz. Hemşehri kimliğiyle sürece katkı sunan insanımızın kıymetli olduğu ve bu davranışın diğer insanlarımıza da örnek olmasını temenni ederiz” dedi.

Başkan Yaşar 'İlimizin Sorunlarını Genel Başkanımıza İlettik' Başkan Yaşar 'İlimizin Sorunlarını Genel Başkanımıza İlettik'

Editör: Batuhan Baskal