GÜNDEM

Başkan Şerifoğulları, Dirençli Bir Elazığ İnşa Etmeyi Hedefliyor

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları; depreme dayanıklı, modern konutlar inşa ederek dirençli bir Elazığ inşa etme hedefi doğrultusunda, Nailbey Mahallesi ile Bosna Hersek Bulvarı’nda kentsel dönüşüm hamlesi başlatmaya hazırlanıyor. Şehri güvenle geleceğe taşıyacak projeler kapsamında Nailbey Mahallesi’nde 617 adet ön talep toplanarak borçlanma muvafakatnamelerinin hazırlanma sürecine geçildi. Bosna Hersek Bulvarı için ise ön talepler toplanmaya devam ediyor.

Elazığ’da eser ve hizmet belediyeciliğinin yanı sıra vizyon yatırımlarla örnek belediyecilik anlayışına devam eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Nailbey Mahallesi ve Bosna Hersek Bulvarı’nda kentsel dönüşüm hamlesini başlatmaya hazırlanıyor. Başkan Şerifoğulları; depreme dayanıklı, modern konutların yanı sıra yeni yaşam alanları ile vatandaşların yaşam kalitesini de artırmayı amaçlıyor.

NAİLBEY MAHALLESİ’NDE 617 ADET ÖN TALEP TOPLANDI

Şehrin geleceğine değer kazandıracak projeler kapsamında Nailbey Mahallesi’nde 927 adet konut ve 174 adet ticarethane hak sahibinden bugüne kadar 617 adet ön talep toplandı. Ayrıca kentsel tasarım ve gayrimenkul değerleme ihalesi tamamlanırken, projede borçlanma muvafakatnamelerinin hazırlanma sürecine geçildi. Elazığ Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü bünyesinde görevli Şehir Plancısı Ahmet Furkan Şahin, projenin detayları ve gelinen süreç ile ilgili detayları aktardı.

PROJE TAMAMLANDIĞINDA, BOSNA HERSEK BULVARI ESKİ CAZİBESİNE KAVUŞACAK

Bosna Hersek Bulvarı Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında ise ön talepler toplanmaya devam ediyor. Şehir Plancısı Şahin, projenin tamamlanmasının ardından Bosna Hersek Bulvarı’nın eski cazibesine kavuşacağını ifade etti.