Ağustos ayında tatil yapan Elazığ Belediye Meclisi Üyeleri, eylül ayı meclis gündemini görüşmek üzere toplandı..

Başkan Turgay Toprak, Görevinden İstifa Etti Başkan Turgay Toprak, Görevinden İstifa Etti

Eylül ayının ilk birleşimine Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları başkanlık yaptı.

Toplantıda ilk olarak Yeniden Refah Partisi Meclis Üyeleri tarafından soru önergesi okundu..

Soru önergesinde okunduktan sonra Başkan Şerifoğulları, birim müdürlerine, önergede yeteri kadar seviyesiz bir uslüp kullanıldığını belirterek, önergeye “doğru bir dil kullanılarak” cevap verilmesi talimatını verdi.

Başkan Şerifoğulları daha sonra sözü Su ve Kanalizasyon Müdürü Oğuz Gündağ’a vererek, alt yapı çalışmaları ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirmesini istedi.

Daha sonra Başkan Şerifoğulları açıklamalarda bulunarak, “Alt yapı çalışmalarına durup dururken girmedik” dedi.

Başkan Şerifoğulları, “Biz altyapıya durduk yere girmedik, yaklaşık 40 yıl önce altyapı çalışması yapılmıştı. Herkes kim tarafından yapıldığını biliyor ve rahmet çıkartıyor. Rahmetli Mustafa Temizer zamanında altyapı yapılmıştı. Yapılırken şehir merkezinde 350 km’lik aspes ve pik borulardan oluşuyordu ve çok uzun süredir de yenilenmediğinden dolayı şehir genelinde çok ciddi manada su arızaları meydana geliyordu. Yağan yağmurlarda sel felaketinin oluşmaması, yollarda göllenmelerin oluşmaması adına altyapı sorununu çözmek adına projelendirdik. JAYKA kredisiyle ihalesini gerçekleştirdik. Şehrimizi 3 etaba böldük ve hızlı bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşık %50 civarındayız ve önümüzdeki yıl 12. Aya kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Altyapıyı yaparken yolları kazmak zorundayız. Kazdıktan sonraki süreçte hemen üstlerini asfalt ve kilitli parkeyle kapatma şansımız olmuyor bundan dolayı da vatandaşlarımız zorluk çekiyor doğrudur. Ama bizimde altyapıyı öteleme veya daha sonraki yıllara bırakma şansımız yoktu. Bu şehirde belediye başkanlığı yapmanın en kolay yolu kaldırım yapmak ve asfalt üzerine asfalt dökmek. Biz bunu tercih etmedik biz şehrin altyapısını tamamen yenilemek adına büyük bir yükün altına girdik ve Allah’ın izniyle önümüzdeki yıl şehrin altyapı sorununu çözeceğiz. Su kesintileri olduğu için biz altyapıya giriyoruz. Sular akıyor bir sıkıntı yok canımız sıkılıyor iş yapalım belediyeyi borca sokalım şuraların içme suyu hatlarını yenileyelim diye bu işe girmedik. Günde 45 50 arıza söz konusu bunlara müdahale etmek için orayı kazmak zorundasın ve bölgenin suyunu keserek boruları onarmak zorundasın. Bunlardan dolayı altyapıya girdik ve pişman da değiliz. Vatandaşlarımız da irademizi takdir ediyor. Yollarımızın bozuk olduğunu biz sizden daha iyi biliyoruz. Var olan bir sorunu burada getirip tekrar konuşmanın anlamı yok çözüm üretin. Muhalefet çözüm noktasında bizi yönlendirmesi lazım. Kaynak oluşturun bize ufuk açın biz bu şehre daha fazla hizmet edelim. Bu sorunu getirip o kadar büyük bir iş yaparken yola suyun kesintisine bağlarsanız bu sizin adınıza da bizim adımıza da hoş bir şey olmaz. Biz vatandaşa hizmet götürmekle mükellefiz. Bu işi bitirdikten sonra bu şehirde içme suyu hatları noktasında bir sıkıntı yaşadığımızda bizden o zaman hesap soracağınızı bütün vatandaşlarımıza da buradan bir kez daha seslenmek istiyoruz. Yağmurlama hatlarıyla alakalı şehrimizde yeni mahalleler oluşmuş ama bir metre yağmurlama hattı yapılmamış. Bu şehrin en büyük mahallesi Çaydaçıra Mahallesi 60 bin nüfusa sahip 1 metre yağmurlama hattı yok burada. Biz 1.5 yılda 22 km yağmurlama yapmışız bunu 40 km’ye çıkartacağız. Muhalefet yapıyoruz Ankara Belediyesi CHP’de diye biz eleştiriyoruz, Elazığ Belediyesi AK Parti’de diye onlar eleştiriyor ama çözüm noktasında kimse irade ortaya koymuyor. Biz irade ortaya koyuyoruz ve inşallah başaracağız bu şehrin altyapı sorununu çözeceğiz.” Dedi.

Başkan Şerifoğulları daha sonra Elazığ Belediyesinin ihalelerini denetleyen Emekli Sayıştay Üyesi ve Müşavir Cengiz Kılıç sözü vererek, temizlik ihalesi ile ilgili ortaya atılan iddialara cevap vermesini istedi.

Açıklamalar devam edereken, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile Yeniden Refah Partisi Meclis Üyesi Kemal Karataş arasında tansiyon yükseldi.

Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın tarafından yolsuzlukla suçlandığını anımsatan Başkan Şerifoğulları, aklanmaları için adli yargıya kendi adlarına suç duyurunda bulunduklarını söyledi.

1725293878 Ba Kan 1

Editör: Batuhan Baskal