GÜNDEM

Başkan Kavaklı: İşçilerin Taleplerinin Karşılık Bulması Sevindiricidir

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde maden işçilerin haklarının iyileştirilmesi için başlattıkları iş yavaşlatma eyleminin 17'nci gününde Eti Krom A.Ş., talepleri kabul etti. HÜDA PAR İl Başkanı Yasin Kavaklı da yaptığı açıklamada “İşçilerin taleplerinin karşılık bulması sevindiricidir” dedi.

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde bulunan Eti Krom Yıldırım AŞ'de çalışan işçilerin maaşlarında iyileştirme için başlattığı eylem olumlu sonuçlandı.

Görüşmeler sonucunda işçilere yüzde 15 zam ve 3 maaş ikramiye verilmesi kararlaştırıldı.

Eylem zamanı işçileri ziyaret ederek destek olan HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, “Elazığ bir bütünlük içerisinde karşı duruş sergileyerek bu haksızlığın önüne geçti. İşçilerin başlatmış olduğu eylem siyasi partilerimizin hep beraber ortak bir duruş ortaya koyarak işçilerin yanında yer alması ile sorun bir çözüme kavuşturulmuştur. İşçilerin taleplerine karşılık % 15 zam ve maaş ikramiye verilmesi kararlaştırılmış. İstenilen düzeyde bir karşılık olmasa da uzlaşı ile ve işçilerin taleplerinin karşılanmasını olumlu buluyoruz. HÜDA PAR olarak her zaman için işçilerimizin hakkını gözettiğimizi, işçi ve işveren arasında meydana gelecek sorunların eyleme gerek kalmadan, makul çerçevede, yaşanabilir bir ücret ve işçiyi enflasyona ezdirmeyecek bir şekilde çözüme kavuşturulması beklentilerimizdendir. Parti olarak bu noktada her zaman işçi kardeşlerimize destek olduk ve sorunlarının çözüme kavuşturulmasında elimizden gelen gayreti gösterdik. Bu noktada Alacakaya’daki işçi kardeşlerimizin de taleplerinin karşılanması ve üretimin devam etmesi bizleri sevindirmiştir.” İfadelerini kullandı.