GÜNDEM

Başkan Karataş, Yarısı Bizden Kentsel Dönüşüm Kampanyası İçin Seslendi

Tüm Elâzığ Muhtarlar Dernek Başkanı Necati Karataş, beraberindeki muhtarlar ile birlikte il yöneticilerine seslenerek yarısı bizden kentsel dönüşüm kampanyasına Elâzığ’ında dahil olması gerektiğini söyledi.

Tüm Elâzığ Muhtarlar Dernek Başkanı ve Güneykent Mahalle Muhtarı Necati Karataş, Elazığ’daki kentsel dönüşüm için yetkililere seslendi.

“Kentsel dönüşüm şehrimizin en acı sorunu haline gelmiştir” diyen Başkan Karataş, kentsel dönüşümün acil bir ihtiyaç olduğunu söyledi.

Başkan Karataş, “Elazığ’ımız 24 Ocak 2020 ve 6 Şubat 2023 tarihlerinde yaşanan iki büyük depremle sarsıldı. Bu depremler özellikle şehir merkezimizdeki 18 mahalle ve şehrin kalbi diyebileceğimiz İstasyon Caddesi, Hastane Caddesi Ve Hürriyet Caddesi gibi şehir merkezindeki bölgeleri ciddi şekilde etkiledi. Bingöl fay hattında olası hareketlenmelerin şehir merkezimizi tekrar etkileyeceği ön görüsü ile kentsel dönüşümün acil bir ihtiyaç olduğu açıktır. Kentsel dönüşüm daha güvenli bir şehir için kritik bir adımdır. Kentsel dönüşüm artık şehrimizin en acil sorunu haline gelmiştir. İktidar ve muhalefet ile topyekûn tüm siyasi partilerle bu meselenin çözümü için ortak bir çaba göstermelerinin zamanı geldi. Şehrimizin milletvekillerinin bu taleplerimizi meclise taşımalarını ve özellikle mecliste milletvekili bulunan şehrimizin bütün il başkanlarını ziyaret edip kentsel dönüşüm projeleri için desteklerinin sağlanması için talepte bulunacağız” dedi.

Karataş, Yarısı bizden kentsel dönüşüm kampanyasına Elâzığ’ında dahil edilmesi gerektiğini ifade etti.

Başkan Karataş, “Özellikle İstanbul’un dönüştürülmesi  için riskli yapı stokunun yenilenmesi için Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından uygulanan yarısı bizden kampanyası yani 700 bin lira hibe 700 bin lira faizsiz kredi ve taşıma yardımı olarak da 100 bin lira toplamda 1.5 milyon lira gibi bir destek olan projenin 2 büyük deprem görmüş Elâzığ’ımızı da kapsaması için başta biz muhtarlar olarak tüm partilerin il başkanları ve milletvekillerini ortak hareket etme adına davet ediyoruz” dedi.