Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şube Başkanı Metin FIRAT dernek üyeleri ile düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Prof. Dr. Naci Görür: Deprem Bekliyoruz, Endişelendik Prof. Dr. Naci Görür: Deprem Bekliyoruz, Endişelendik

Başkan Fırat Engellilerin sorunları ile ilgili üyeleriyle birlikte istişarelerde bulundu.

Elazığ'da genelinde birçok alanda engelli bireylerimiz yaşamış oldukları sorunlarını bizlere aktarıyorlar diyen Fırat, talepleri sıraladı.

Fırat Açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Elazığ'daki engelli kardeşlerimizin yaşamış oldukları sorunlar otobüslerde Görme engelliler hız nedeniyle düşme, çarpma ve yaralanma tehlikesi yaşamaktadır, otobüs ve minibüslerde görme engelliler  için sesli sistem anos olmaması hangi durakta olup ineceğini bilmemektedir, akülü sandalye kullanan engelli bireylerimiz Elazığ'da çok eski bozuk hiç yapılmamış kaldırımlar bulunmakta olup akülü aracıyla ana yollardan gitmek zorunda kalıyor, akülü araç kullanan engelli bireylere uygun olmayan duraklar otobüse binmekte zorluk çekmektedir, üst geçitler çalışmadığından engelli bireyler karşıdan karşıya geçmekte zorluk yaşamaktadırlar, engelli bireylerin Elazığ'da akülü araç şarj istasyonların olmaması araçlarına şarj edememektedir. Bu sebeple dışarı çıkmakta zorlanıyorlar, engelli vatandaşlarımız engelli maaşı ücreti ile geçinemiyorlar, eğitim, ulaşım, fiziksel çevre, ve erişilebilir bir kent istiyoruz. her cumartesi engelli kardeşlerimiz ile bir araya geleceğiz ve sorunlarını şikayetlerini önerilerini alarak Her platformda dile getireceğiz “ ifadelerini kullandı.

Whatsapp Image 2024 07 13 At 18.19.43 (2)Whatsapp Image 2024 07 13 At 18.19.43 (1)Whatsapp Image 2024 07 13 At 18.19.42Whatsapp Image 2024 07 13 At 18.19.43

Editör: Yakup Uğur