Tunceli Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Hasan Hüseyin Coşkun, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın katılımıyla TOBB Genel Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun himayelerinde düzenlenen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Oda ve Borsa Yönetim Kurulu Başkanları istişare toplantısına katıldı.

Yapılan istişare toplantısında söz alan Yönetim Kurulu Başkanımız Hasan Hüseyin Coşkun, şu konuları dile getirdi:

📌 İlimizin turizm potansiyelinin yüksek olması nedeniyle yaz aylarında yol kontrol noktalarında sık sık yapılan kontrollerin yarattığı bekleme sürelerinin misafirlerimiz ve turizm açısından sorun yarattığı.

Başkan Karakuş: Mahallelerimizin Geleceğini Birlikte Planlıyoruz Başkan Karakuş: Mahallelerimizin Geleceğini Birlikte Planlıyoruz

📌 Ülke olarak sıkıntılar yaşadığımız bu zamanlarda, özellikle ilimiz gibi ekonomik açıdan dezavantajlı olan bölgelerde kamu kurum ve kuruluşlarının doğrudan alımlarını yerel esnaf ve ticari işletmelerden yapmalarının, bölgesel ve dezavantajlı illerin kalkınmasına fırsat vereceği.

📌 Özellikle ilimiz genelindeki kamu kurum amirlerinin meslek odaları ile eşgüdüm içerisinde kolektif bir çalışma kültürü ve işbirliği içerisinde olmalarının kentin gelişmesi açısından önem arz ettiği.

📌 İlimizin turizm potansiyelini daha verimli kullanmak, nitelikli turizmi artırmak ve konaklama sorununu gidermek amacıyla ilimiz merkezde bulunan ilçe jandarma binasının restore edilerek otel olarak ilimize kazandırılması gerektiği.

📌 Ara eleman ve liyakatli personel oluşturmak, iş gücünü artırmak için sosyal yardımlaşma politikalarının gözden geçirilmesi gerektiği.

Bu verimli toplantının yapılmasından dolayı TOBB Genel Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu'na ve Oda ve Borsa Başkanlarını toplantının sonuna kadar sabırla dinleyen ve gerekli açıklamalarıyla bilgilendiren Sayın İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya'ya, çalışma arkadaşlarına, Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Meclis ve Yönetim Kurulu ve Tunceli İş Dünyası adına teşekkür ederiz.

Editör: Batuhan Baskal