GÜNDEM

Başkan Çiçek Elazığlıları Uyardı!

Elazığ Kırmızı Et üreticileri birliği Başkanı Mehmet Çiçek, kurban bayramının ardından et fiyatlarında artış başladığını belirterek karkas etin temmuz ortalarına doğru 400 TL’ye çıkacağını beklediklerini söyledi. Başkan Çiçek ayrıca Elazığ’da besilik hayvan sayısında düşüş yaşandığının altını çizdi.

Elazığ Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Çiçek, Kurban Bayramının ardından kırmızı et fiyatlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yaklaşık 40 gün önce karkas etin 400 TL’den satıldığını belirten Çiçek, “bayram dolayısıyla bu fiyatlar 350 TL’ye kadar düşmüştü, şimdi 15 – 20 TL’lik bir artış yalandı. Temmuzun ortalarına doğru da karkas et fiyatının tekrar 400 TL’ye çıkmasını bekliyoruz” dedi.

Çiçek, “40 gün önce Türkiye’de karkas et fiyatları 400 TL’ydi. Saha sonra et ve süt kurumu bir gemi etlik mal getirdi. Reklam oluşturdu. Kurban bayramı da gelince bir duraklama oldu. Piyasa 350 TL’ye kadar geriledi. Yeni yeni fiyatlarda 15-20 TL’lik bir artma var. Temmuzun ortalarına doğru da turistlerin gelmesi ile birlikte karkas et fiyatının tekrar 400 TL’ye çıkmasını bekliyoruz. Kasaplardaki fiyatların paralel olarak devam etmesini planlıyoruz” dedi.

Kasaplardaki et fiyatlarına da değinen Çiçek, “kasaplarda 450 TL ile 550 TL arasında olan kuşbaşı ve kıyma fiyatlarının yılbaşına kadar bu şekilde gideceğini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“ELAZIĞ’A YETMEYECEK”

Elazığ’da besilik hayvan sayısında düşüş yaşandığının altını çizen Mehmet Çiçek, “şuan elazığ’da besilik hayvan seyri minimuma indi. bir hafta sonra artık kurban bayramından sonra gerçek hayata döneceğiz. Gurbetçilerimiz gelecek düğünlerimiz başlayacak. Elazığ’ın besilik hayvanı bir süre sonra Elazığ’a yetmeyecek. Malatya ve Elbistan’dan Elazığ’a et gelecek. Bundan birkaç yıl önce Elazığ buradan dışarıya et yollayan bir besi merkeziydi. Maalesef besici sayımız düştü hayvan sayımız düştü. ” dedi.