DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Fetih Ahmet Biçer, şehirdeki ekonomik krizin etkileri, çevre kirliliği ve vatandaşların geçim sıkıntıları hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Biçer, Elazığ’da kira fiyatlarından gıda fiyatlarına kadar her şeyin hızla arttığını belirterek, halkın dayanacak gücünün kalmadığını söyledi.

Elazığ’da konut fiyatlarının fahiş seviyelere ulaştığını dile getiren Biçer, "Şu anda Elazığ’da en düşük kira 10 bin lira civarında. Vatandaşın alım gücü düştü, emekli maaşıyla, asgari ücretle geçinmek imkansız hale geldi. İnsanlar, barınma hakkını bile artık lüks olarak görüyor. Kiralar böyleyken, mutfaktaki yangını anlatmaya bile gerek yok." ifadelerini kullandı.

Maden faaliyetlerinin getirdiği kirliliğe de değinen Başkan Biçer, "Şehrimizin tam göbeğinde bir çimento fabrikası var ve bu fabrika günlük yaşamı doğrudan etkiliyor. Sürekli soluduğumuz hava sağlıksız, su kaynaklarımız kirleniyor. Bu kirliliğin önüne geçecek herhangi bir adım atılmıyor. Çevreye verilen bu zarar konusunda hiçbir yetkili somut bir önlem almıyor." dedi.

Artan enflasyonla birlikte temel tüketim ürünlerine erişimin her geçen gün daha da zorlaştığını söyleyen Biçer, Elazığ’daki gıda fiyatlarını şu şekilde değerlendirdi;

KTO Karatay’da genç yetenekler sektörle buluşuyor KTO Karatay’da genç yetenekler sektörle buluşuyor

"Bir simit 15 lira, çay 15 ila 50 lira arasında değişiyor. İstanbul’da simit 20 lira olmuş. Çay ve simit üzerinden bile hesap yaptığınızda, bir ailenin günlük gıda ihtiyacını nasıl karşılayacağını düşünmek bile insanı ürkütüyor. Asgari ücret 22 bin lira, en düşük emekli maaşı 14 bin 464 lira. Peki bu maaşlarla yaşam mümkün mü? İnsanlar bırakın geleceği, yarınlarını bile planlayamıyor. Bu sistem sürdürülebilir değil. Elazığ’da seçim konuşuluyor, vatandaş erken seçim istiyor. Çünkü mevcut iktidarın artık çözüm üretebilecek gücü kalmadı. İnsanlar pazara, markete gittiğinde gerçeği görüyor, kendi cebindeki parayla bu ülkenin yönetilemediğini anlıyor. Bu şartlar altında ülkeyi yönetenler hâlâ sandıktan kaçmaya devam mı edecekler?" ifadelerini kullandı.

Biçer, halkın yaşadığı sıkıntıları gündeme taşımaya devam edeceklerini, çözümün demokratik yollarla sandıkta aranması gerektiğini belirterek, “Vatandaş artık nefes almak istiyor. Çözüm bellidir; halkın önüne sandık gelmelidir!" dedi.

Whatsapp Image 2025 02 04 At 11.47.37