GÜNDEM

Başkan Bal: Mücadelenin Sonunda Kazanan Elazığ, Elâzığ Çocuğu Olacaktır

MHP İl Başkanı Yunus Bal, ETİ Kromda haklarını istemek için eylem başlatan işçilerle bir araya geldi. Başkan Bal ETİ Krom işletme sahibi Ali Rıza Yıldırım’ın işçilerle konuşma üslubunu da eleştirdi.

MHP il başkanı Yunus Bal eti kromda haklarını istemek için eylem başlatan işçilerle bir araya geldi.

Başkan Bal, eti krom işletme sahibi ali rıza yıldırımın işçilerle konuşma üslubunu da eleştirdi.

Başkan Bal, “Elazığ’da kazanıp Elazığ çocuğuna abiyene tavırla posta koyar gibi kalkıp karşısına sen otur, sen konuş, sen böyle yap, seni kapının önüne atarım deme lüksü yoktur. Patron değil kim olursa olsun kimse bizi yaratmadı kimse de yaratıcı değil. İnsanlık onuruna yakışmayan, insanlık onurunu küçük düşüren bu davranışlardan dolayı bu yönetim kurulu başkanlığı ve bu iştirak şirketini burda esefle kınıyorum. Bugün talebimizi, bugün sesimizi kameralar karşısında, basın karşısında duyuruyoruz. Yarın hiçbir şeyden haklı talebimiz haklı mücadelemiz karşısında yapılacak hiçbir şeyden de eksik kalmayacağımızı buradan kamuoyuna beyan ediyorum” dedi.

Bal, işletme sahipleri başta olmak üzere şirkette çalışan tepeden tırnağa herkese bazı tavsiyelerde bulundu.

Başkan Bal, “ Kimsenin kimseden üstün olmadığı bir yerde işveren olarak işçinin sırtından kazanıp, işçinin emeği ile kazanıp, işçinin alın teri ile kazanıp işçiyi kenara atıp işçiye ahkâm kesme hakkı yoktur. Şimdi ben buradan soruyorum buradaki arkadaşlarımız değil bu haklı mücadeleye, bu kurum içerisinde en tepesinden bana göre CEO’sundan başlamak itibari ile bugün burada bu arkadaşlarımızla yan yana mücadele etmeyi tavsiye ediyorum, şiddetle de çağırıyorum çünkü bugün burada bu arkadaşlarımıza, bizim şehrimizde bu yapılanlar bize yapılmıştır. Bizlere yapılan bu muamele hiç kaçınılmaz ki bir gün onların yanında duran kardeşlerimize de yapılacaktır. Bu grevin sonunda bütün Elazığ senin karşında, bizler sizin karşınızdayız, sen ve senin gibi düşünen patronların karşısındayız. Dediğim gibi bu mücadelenin sonunda da kazanan Elazığ, kazanan Elazığ çocuğu, kazanan emekçi alın terini veren kardeşlerimiz olacaktır” dedi.