Ankara’da Elazığ Rüzgarı Esti Ankara’da Elazığ Rüzgarı Esti

Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Bahşi, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının değerlendirmesini yaptı.

Eğitimcilere yönelik uygulanan şiddete dikkat çeken Başkan Bahşi, 2024 -2025 eğitim ve öğretim yılının sorunlara çözüm bulunması konusunda bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Bahşi, “Geride bıraktığımız eğitim, öğretim dönemi öncelikle asla hiçbir psikolojik dayanağı olmadığı için anlamakta zorlandığımız eğitim, öğretim yılını hak eden bir meslek kanunundan dahi mahrum bırakan, korumasız kılıp şiddete teslim eden, umursamaz ve umarsız bir ortama sürmüştür. Bu ortamdan cesaret bulan şuursuz saldırganlık birçoğu ölümle sonuçlanan öğretmene şiddete yönelmiştir. Önümüzdeki eğitim yılına hazırlanmak üzere araya girdiğimiz tatil dönemi öncelikle hazin ve vahim sonuçlar doğuran sebepleri ortadan kaldıran çareler ve çözümler üretmek için bir fırsat bilinmelidir” dedi.

Vlcsnap 2024 06 14 17H55M36S036

Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Bahşi, eğitim çalışanlarının mali haklarının iyileştirilmesi gerektiğini belirtti.

Başkan Bahşi, “Eğitim çalışanlarının mali hakları iyileştirilmelidir. Enflasyonun sabit gelirler ve tüketiciler nezdinde can yaktığı temel tüketim maddelerini emtia fiyatlarını yoksunluk eşiğini yükseltip yoksulluk sayısını arttırdığı hedeflerin ve vaatlerin hala erişime uzak olduğu bir ekonomik ortam en çok üretenlerin, kamu görevlerinin hayatını olumsuz etkilemektedir” dedi.

Editör: Yakup Uğur