Geçtiğimiz günlerde yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere bulunduğu İran'ın başkenti Tahran'da, tören sonrası evinde uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye için Elazığ’da programlar ve yürüyüşler devam ediyor.

Bu kapsamda Saadet Partisi Elazığ İl Başkanlığı da, Tahran'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye için bir araya geldi.

Vlcsnap 2024 08 03 19H59M29S822

Saadet partisi olarak 81 ilde gerçekleştirdikleri basın açıklaması kapsamında 15 Temmuz Demokrasi Meydanında partilileri ve vatandaşlarla bir araya gelen Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, terör devleti İsrail’in dünyanın gözü önünde savaş suçu işlemeye devam ettiğini belirterek uluslararası hukuk ilkelerinin yok sayıldığını söyledi.

Başkan Akın, “Siyonist rejim kadın, çocuk yaşlı demeden hunharca bir şekilde katliamlar yaptı yapmaya da devam ediyor. Hastaneleri, Camileri, Kiliseleri, Okulları ve Mülteci Kamplarını hedef alan terör devleti tüm Dünya’nın gözü önünde bütün savaş suçlarını işlemeye hepimizin gözü önünde devam ediyor. İsrail hapishanelerinde Filistinli mazlumlara uygulanan işkence ve tecavüzler ise artık uygulanan zulmün ne denli korkunç olduğunu gözler önüne seriyor. Evet Gazze’de bir soykırım vardır ve bu soykırım bütün Dünya gözü önünde yapılmaktadır. Karabağ’da, Yemen’de ve nice İslam ülkesinde yaşananlar bugün Gazze’de tekrar etmektedir. İnsanın vicdanın ve Uluslararası Hukuk ilkelerin yok sayılarak işlendiği bu katliamlar şimdiden tarihe kara bir leke olarak geçmiştir” dedi.

Vlcsnap 2024 08 03 19H57M35S015

“Güvenliğini Filistin’den başlatmayanlar yarın emniyette olamayacaktır.” Diyen Başkan Akın, İslamiyet ülkeleri için birlik ve beraberlikten başka çıkar yolun olmadığını ifade etti.

Başkan Akın, “ İsrail bölgemiz için en büyük tehdittir ve devlet için en büyük beka sorunudur. Güvenliğini Filistin’den başlatmayanlar yarın emniyette olamayacaktır. Kudüs’ü sahiplenmeyen işlenen soykırımın karşısında durmayan ve somut hiçbir adım atmayan yönetim günü gelince pişman olacaktır. Çünkü İsrail’in hedefi sadece Filistin değil tüm Müslüman coğrafyadır. Bu hakikati yıllardır tüm İslam ülkelerine anlatmaya çalışan, hayatını Filistin’in özgürlüğü için adayan Şehit Komutan İsmail Hanniye’nin Şehadeti bölgemizdeki ateş çemberinin gittikçe büyüyeceğini gösteriyor. Bir kez daha söylüyoruz İslam ülkeleri için birlik ve beraberlikten başka çıkar bir yolu yoktur” dedi.

Asansör Boşluğuna Düşen Yaşlı Adam Ağır Yaralandı Asansör Boşluğuna Düşen Yaşlı Adam Ağır Yaralandı

Vlcsnap 2024 08 03 19H58M50S567

Vlcsnap 2024 08 03 19H58M59S656Vlcsnap 2024 08 03 19H59M29S822-1

Editör: Yakup Uğur