GÜNDEM

Başkan Akın: Emekli Vatandaşlarımıza Verilen Maaş Kabul Edilemez

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Elazığ Şubesi'ni ziyaret ederek Başkan Vedat Gür ile bir araya geldi.

Geçtiğimiz haftalarda çiftçilerin yaşadığı sorunları gündeme getirerek çözüm noktasında önerilerini kamuoyuyla paylaşan Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, emekli vatandaşların sorunlarına değindi.

TÜED BAŞKANI VEDAT GÜR: "EMEKLİ NE YAPACAĞINI ŞAŞIRMIŞ DURUMDA"

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Elazığ Şube Başkanı Vedat Gür, "Vatandaş ne yapacağını şaşırmış durumda, faturasını ödeyemiyor, tenceresi kaynamıyor, emekli tamamen hayal kırıklığına uğramış durumda. Hükümet ev kiralarını bile serbest bıraktı. Bu saatten sonra vatandaşımız tamamen ev kirasına çalışmak zorunda bırakıldı. Yaşama şevkimizi kırdılar. Emekliler olarak Suriyeliler ve Afganlılar kadar bile değerimiz yok" dedi.

Emekli vatandaşların genel problemleri ve maaş konusuna değinen Başkan Akın, "Emekli vatandaşımız almış olduğu bu maaşla kira mı ödesin, fatura mı ödesin yoksa temel ihtiyaçlarını mı karşılasın, giyim ihtiyacını mı karşılasın? Yani bu maaşı emekliye vermek, onları bir nevi ölüme terk etmek gibidir. Bu maaş kabul edilemez. Bizim yaptığımız hesaplamalara göre emeklilerimizin maaşı asgari ücretin 1.5 katı civarında olmalıdır. Bu hükümet göreve gelmeden önce emeklilerimizin maaşı asgari ücretin 1.5 katı kadardı" dedi.

"EMEKLİ VATANDAŞLARIMIZ DEVLETE HİZMETİNİ YAPMIŞ AMA KARŞILIĞINI ALAMAMIŞTIR"

Emeklilerin devlete hizmet noktasında görevini yerine getirdiğini vurgulayan Başkan Akın, "Emekli vatandaşımız devlete 30-40 yıl hizmette bulunuyor, maaşlarından kesintiler yapılıyor, yaşamı boyunca çeşitli vergiler ödüyor. Ama gel görelim ki bu vatandaşlık görevine rağmen kendisine layık görülen maaş 10 bin ile 12 bin 500 lira arasıdır. Bu durum kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, seçim sürecinde de emeklilere yönelik olarak yaşam kalitesini artırıcı projeleri kamuoyuyla paylaşarak, emeklilerin ve dar gelirlilerin yaşam standartlarını yükseltecek çözüm önerilerini kamuoyuyla paylaşmış ve emeklilerin alım güçlerinin gitgide düştüğünü ve maaşlarının yetmediğini kamuoyuna aktarmıştı.