GÜNDEM

Başkan Akın: Çiftçimizin Desteklenmesi Ülkemizin Selameti Açısından Şarttır

Kovancılar İlçesi’nde vatandaşlarla bir araya gelen Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın, çiftçilerin sorununa değinerek, “2008 ve 2020 yılları arasında çiftçi sayımız %49 azalmış”dedi

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, Kovancılar İlçesini ziyaret ederek,  vatandaşlarla bir araya geldi.

Vatandaşlarla sohbet eden Başkan Akın, çiftçilerin sorunlarına değindi

Başkan Akın, Türkiye’nin Avrupa ülkelerine bağımlı hale getirildiğini söyledi.

Başkan Akın, “90’lı yıllarda bir çiftçimiz bir kilogram buğday ile desteklerle beraber 5.5 kilogram gübre alabilirken bugün çiftçimiz maalesef 1 kilogram buğday ile yarım kilo gübre bile alamıyor. Niye çünkü bugün 9,250 TL rakam açıklamışsınız, siz bu rakamın tamamını verseniz bile herhangi bir şey yansıtmasanız bile tamamen 9250 TL Para verseniz bile çiftçi bir kilogram buğday ile en fazla 660 gram gübre alabiliyor. 90’lı yıllarda 5.5 kilogram buğday alabilirken bugün bakıyorsunuz 660 gram gübre alabiliyor. İşte bu sebeplerden dolayı buğdayımızı Ukrayna’dan, Mercimeğimizi Kanada’dan, Etimizi Sırbistan’dan sağdan soldan Avrupa ülkelerinden ithal eder maalesef duruma gelmişiz” dedi.

Başkan Akın, çiftçiye desteklerin artırılması gerektiğinin altını çizdi.

Başkan Akın, “ Bir an önce çiftçimize parasını hiç bekletmeden ödenmesi şarttır. Ödenen tutarın yükseltilmesi enflasyonun oranında arttırılması şarttır. Çiftçimizin elinde bulunan malı erkenden böyle 40-50 gün bekleterek değil, bir an önce alınması şarttır. Çiftçimizin desteklenmesi ülkemizin selameti açısından şarttır.” Dedi.