GÜNDEM

Başkan Akın, Baskil Kaymakamı Türker ve Baskilli Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın bir dizi ziyaret kapsamında Baskil ilçesindeydi.

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın Baskil'de vatandaşları ziyaret ederek, sorunlarını ve isteklerini dinledi.

Başkan Abdullah Akın, Cuma namazının ardından Baskil'de esnafları ziyaret ederek ilçenin gündemi ve genel durumuyla ilgili istişarelerde bulundu. Başkan Akın, vatandaşların problemlerini de dinleyerek yapılabilecekler noktasında ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini belirtti.

Esnaf ziyaretinin ardından Baskil Kaymakamı Hasan Hüsnü Türker'i ziyaret eden Başkan Akın, ilçeyle ilgili genel değerlendirmelerde bulunarak, Kaymakam Türker'e yeni görevinde başarılar diledi.

Ziyaret sonrası genel bir değerlendirme yapan Başkan Akın şu açıklamalarda bulundu:

"Bugün Baskilli vatandaşlarımızla Cuma namazında bir araya geldik. Bizleri bağrına basan gerek çalışmalarımız gerek ziyaretlerimiz ve gerekse projelerimizle ilgili teşekkürlerini ileten Baskil halkına teşekkürü bir borç biliriz. Bugün burada Baskilli vatandaşlarımızın bazı sorunlarını ve isteklerini de dikkatle not ettik. Özellikle Baskilli hemşehrilerimizin kayısı alım fiyatları ile ilgili ciddi şikayetlerinin olduğunu üzülerek görüyoruz. Yetkililere buradan sesleniyorum; Kayısı alımında fındık ve çay gibi mutlaka taban fiyat uygulamasına geçilerek üreticimizin korunması gerekiyor. Ayrıca işleri oldukça düşen bakkal ve market gibi esnaflarımızın 3 harfli marketlerin sayısının artmasından dolayı şikayetçi olduklarını da belirtmek istiyorum. Bu konu özellikle yetkililer tarafından ele alınmalıdır. Diğer taraftan özellikle tapu kadastronun tarlalarda yapmış olduğu sınır değişikliği ve alan küçülmesi mağduriyet oluşturmuştur. Bu konuda yapılan çalışma neyse hemşehrilerimizde şüpheye yer bırakmayacak şekilde tarif edilmelidir. “ diyerek sözlerini sürdüren Başkan Akın “Esnaf ve vatandaşlarımızı ziyaretten sonra göreve yeni başlayan Baskil Kaymakamı Sayın Hasan Hüsnü Türker'i ziyaret ederek ilçe hakkında genel bir istişare yapma imkanı bulduk. Sayın Türker'e misafirperverlikleri için teşekkür eder, yeni görevinin hayırlı olmasını temenni ederim." dedi.