Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Artaş, Elazığ’ın sağlık Alanındaki potansiyelini değerlendirdi.

Vlcsnap 2024 09 17 17H10M11S815-1

Başhekim Artaş, sağlık alanında önemli bir potansiyele sahip olan Elazığ’ın Türkiye’de kişi başına en çok hekim ve yatak düşen iller sıralamasında 3. Sırada olduğunu söyledi.

Başhekim Artaş: “Elazığ gerçekten sağlık alanında çok şanslı Türkiye’de kişi başına en çok hekim ve yatak düşen iller sıralamasında ilk üç şehir arasında yer alıyoruz. Bu da memleketimize Elazığ’a bir artı sağlıyor. Akademik kadromuzun güçlü olması demek üniversite hastanesinde burada uzmanlık alanında uzman öğrenciler yetiştirmemiz demek. Hem tıp fakültesinde hekim yetiştiriyoruz hemde uzmanlık hatta yan dal uzmanlıklarını vererek Türkiye de birçok noktaya hekimlerimizi gönderiyoruz. Bizler ne bekliyoruz bizlerde bölge olarak aslında bu bölgeye olan yatırımların artmasını bekliyoruz. Sağlık alanında Elazığ teknolojik olarak aslında hiç geri değil” dedi.

Vlcsnap 2024 09 17 17H10M30S025-1

Başhekim Prof. Dr. Artaş, Kamuoyunda MR ve Röntgen randevularının çok ileri tarihlere ertelenmesi ile ilgili yapılan açıklamalara da açıklık getirdi.

Başhekim Artaş:” Hem biz Fırat Üniversitesi Hastanesi hemde Fethi Sekin Şehir hastanesi bölgeye hitap eden hastaneler. Bizim hastalarımızın yaklaşık üç de birinden  daha fazlası il dışından gelen hastalar malumunuz üniversite hastaneleri son nokta olduğu için buraya daha ileri incelemeler için hastalar yönlendiriliyor. Burada aslında görüntüleme yöntemlerindeki veya tanı yöntemlerindeki süre anlamında gecikmenin nedeni sadece Elazığ’a hizmet etmediğimiz için her bölgeden hasta çektiğimiz için hastalarda bir sayısal artış ve nitelik artışı var özellikli hastalar buraya daha çok geliyor buda da yapılacak incelemelerin detayı arttırıyor yoğunluğun sebebi bu. Fırat Üniversitesi hastanesi iki MR cihazına sahip üçüncüsü için rektör hocamızın gayretleri var alınırsa tabiki bir nebze olsun rahatlayacağız. Ultrason konusunda herhangi bir randevumuz yok. Ultrason istemi yapıldığında aynı gün direk ultrason gerçekleştirilmekde. Diğer tomografi ve röntgen anlamında aynı gün gün içinde bütün tektikler yapılmaktadır" dedi.

Vlcsnap 2024 09 17 17H11M15S995-1

Elazığspor Rekora Koşuyor, 30 Maçtır Yenilmiyor Elazığspor Rekora Koşuyor, 30 Maçtır Yenilmiyor

Editör: Batuhan Baskal