GÜNDEM

Başhekim Artaş: 800 Yataklı Yeni Hastane İlimize Büyük Katkılar Sağlayacak

Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Artaş, Kanal Fırat mikrofonlarına önemli açıklamalarda bulundu. Köklü bir geçmişe sahip Fırat Üniversitesi Hastanesi ve yeniden inşa edilecek hastane ile ilgili bilgiler aktaran Artaş, “Sadece Elazığ’a değil bölgeye hizmet eden hastanemiz, hem hastane, hem köklü bir eğitim kurumudur” dedi.

Kanal Fırat mikrofonlarına önemli açıklamalarda bulunan Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Artaş, köklü bir geçmişe sahip Fırat Üniversitesi hastanesinin sadece Elazığ’a değil Bölgeye hizmet ettiğini söyledi.

2020 Elazığ ve 2023 Maraş Depremleriyle pandemi sürecine de değinen Başhekim Artaş, hastanede verilen hizmetlere değindi.

Yeni Hastane ile ilgilide bilgiler Aktaran Prof. Dr. Artaş, 800 Yataklı Yeni Hastanenin İle Büyük katkılar Sağlayacağını söyledi.

ARTAŞ: 50 YIL ELAZIĞ’A VE BÖLGEYE HİZMET EDECEK

Başhekim Artaş, “Bizi artık yeni hastanemiz bekliyor. Yeni hastanemizin projesi rektör hocamızın gayretleriyle tamamlandı. Yakın zamanda TOKİ ile yapılan görüşmeler sonucunda ihaleye çıkılacak. 2027 yılının aralık ayında bitmesi planlanan bir hastanemiz var. 800 yatak kapasiteye sahip. Son derece modern ve teknolojiye sahip. Altyapısal olarak gerçekten donanımlı ve büyüyebilir potansiyelde hastane planlıyoruz. Bu ilimize çok büyük artılar sağlayacak. Beklenen Bingöl ve Tunceli depremlerinde bölgemize hizmet vermek için bizim üniversite hastanesi olarak ayakta durmamız gerekiyor. Bunun içinde yeni bir hastanenin ortaya çıkması bizleri çok mutlu etti. bu hastane tamamlandığında inşallah 40 ila 50 yıl Elazığ’a ve bölgeye hizmet edecek” dedi.