İstanbul Bakır Madenliler Derneği’nin, Maden Kaymakamlığı, Maden Belediye Başkanlığı ve Elazığ Valiliğinin destekleri ile “Bakır Madenliler Bağ Bozumu Buluşması” düzenledi.

Maden’de düzenlenen etkinliğe Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, Maden Kaymakamı Mustafa Atış, Maden Belediye Başkanı Musa Orhan, İl Jandarma Komutanı Alpaslan Doğan, Elazığ Emniyet Müdürü Adnan Karayel, Elazığ Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, İstanbul Bakır Madenliler Dernek Başkanı Murtaza Yıldız, Elazığ Bakır Maden'liler Dernek Başkanı Mesut Aksan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vlcsnap 2024 10 05 21H11M47S940

Programda konuşan İstanbul Bakır Madenliler Dernek Başkanı Murtaza Yıldız, madenli olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Başkan Yıldız: “Bizler Madenliyiz ben Ağapınarı’nda doğdum ve her zaman Madenli olmaktan gurur duydum. İyi ki varsınız size çok teşekkür ediyorum” dedi.

Vlcsnap 2024 10 05 21H05M24S728

Elazığ Bakır Madenliler Dernek Başkanı Mesut Aksan ise, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.

Aksan: “Hepimizin gurur duyduğu o şaşalı dönemden bugün ki hicran acı dolu kaderine eterk edilmiş bu ilçede hakikaten bütün hemşehrilerimizin de geçmişteki büyüklerimizin vebali var. Ben özellikle çocuklardan gençlerden kendi adıma bu vebali üstlenip onlardan özür diliyorum” dedi.

Elazığ Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit ise konuşmasında İstanbul’da hemşehri derneklerinin gayretlerine şahit olduğunu belirtti.

Milli Eğitim Müdürü Yiğit: “Bizler birkaç defa İstanbul’da kıymetli hemşehri derneklerimizin gayretine şahit olduk. Onların memleket aşkına şahit olduk. Bugün ki organizasyonda küçük bir payımız oldu. Emek veren herkese gayret sunan tüm STK’lara bende çok teşekkür ediyorum” dedi.

Vlcsnap 2024 10 05 21H06M40S384

Etkinlikte konuşan İstanbul Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, Madenli öğrenciler için ders metaryeli ve kaynak kitap imkanı sağladıklarını söyledi.

Doç. Dr. Yentür: “Bu festivalde iki şeyi çok önemsedik. Bir bakır Maden’imizde yetişen hakikaten farklı bir özelliği olan kavurmasıyla bulamacıyla üzümüyle diğer yerel ürünleriyle esnaflarımıza burada ki kardeşlerimize bir destek sunmak istedik. Ama en önemlisi şu üniversite hazırlık döneminde olan kardeşlerimize iş adamlarımız biüyük katkı sundular. Bir yıl boyunca onlara kaynaklık edecek meteryali ilçe milli eğitim müdürlüğümüze iş adamlarımızın katkısı ile sunduk” dedi.  

Bu yıl etkinliğin dördüncüsünü düzenlediklerini kaydeden Maden Belediye Başkanı Musa Orhan, bu tür programların hemşehrilerin buluşması adına önemli olduğunu belirtti.

Vlcsnap 2024 10 05 21H07M27S362

Başkan Orhan: ”Değerli Madenliler bugün ki buluşmada insanların doğup büyüyüp okuyup hatta bir kısmının evlendikten sonra Maden’den ayrılıp çeşitli sebeplerle başka şehirlere taşınan insanlarımızın memleketlerine büyük hasret duyduklarını gördük. Bu sebeple hiç olmazsa yılda bie defada olsa bir araya gelmek hemhal olmak gelenek ve göreneklerimizi unutmamak adına buna benzer etkinlikler düzenliyoruz. Bugün olduğu gibi bölgemizde üzüm hasadı ile birlikte bir bulamaç etkinliğimiz oldu” dedi.

Vlcsnap 2024 10 05 21H08M02S731

Maden Kaymakamı Mustafa Atış, Etkinliğin Maden’de yaşayan vatandaşlara moral olduğunu belirtti.

Kaymakam Atış: “İçinde bulunduğumuz stresli zamanda Maden’de yaşayan vatandaşlarımıza moral sağlayan ayrıca Maden’in tanıtımına katkı sağlayan bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Vlcsnap 2024 10 05 21H08M45S195

Etkinlikte konuşan Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, Maden ilçesinin teröre karşı bir set olduğunu vurgulayarak, ilçenin gelişimi için çalışmalar içerisinde olduklarını söyledi.

Vali Hatipoğlu “Malumunuz ben Tokat’tan geldim. Tokat Anadolu da bakır işlemesinin ana merkezlerinden birisiydi. Maden’den Tokat’a yaklaşık olarak 500 deve peş peşe sıra katarlarla bakır levhaları taşırlarmış 1700’lü 1800’lü yıllarda. Dolasıyla da ülkemiz açısından da son derece önemli olan yeraltı kaynaklarının da bulunduğu bir yerdeyiz. Aynı zamanda Maden’in bir diğer özelliği teröre karşı bir set olmuş kahraman insanların olduğu bir coğrafya. Hem maden ilçesinin hem de Maden ilçesinin paylaştığı Hazar Gölü’nün ilimiz için ne kadar önemli değerler olduğunu bilerek bununla ilgili çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Vlcsnap 2024 10 05 21H09M44S305

6-7 Ekim olaylarında öldürülen Yasin Börü ve arkadaşları mezarları başında anıldı 6-7 Ekim olaylarında öldürülen Yasin Börü ve arkadaşları mezarları başında anıldı

Etkinlik Halk Oyunları gösterisi ve Halk Eğitim Merkezi Müzik Grubunun sahnesi ile devam etti.

Vlcsnap 2024 10 05 21H10M15S489

Editör: Fırat Üzmez